Inlägg

Inlägg som sabelström har skrivit i forumet
Av sabelström
Skrivet av joalin:

Jag håller in knappen för tex tv4, eller menyknappen, kallas context, då kan man välja Add to favorites. Sedan klickar man bara på stjärnan i startmenyn. Då ligger alla dina favoriter där.

Skickades från m.sweclockers.com

Fasen vad enkelt Tack så mycket, allt funkar prima nu

Av sabelström
Skrivet av joalin:

Härligt!

Du kan tom lägga in olika favoritprogram i Retrospect som just favoriter. De ska då dyka upp på startmenyn. Inte riktigt säkert hur det ser ut i nya v17 Krypton dock. ska prova hemma

Kör v16 med standard skin på alla ställen för tillfället för att det ska vara lätt att konfigurera.

Det där med att få upp sakerna på startmenyn måste jag verkligen hitta en guide till.

Av sabelström

Resultatet blev detta:

Yatse appen på min Android mobil och Official Kodi Remote appen på frugans Iphone. En kostnadsfri lösning som gör det jag vill. Hade ingen aning om att detta existerade.

När det gäller TV4play så har jag laddat ner Add-onen Retrospect (Previously XBMC Online TV, XOT)

Inte så smidig att använda med har hittat playkanalerna, nu ska jag bara lyckas komma åt dom smidigt från Kodis startsida, SVT och TV3Play addonsen har jag som genvägar på startsidan.

Så Tack för förslagen

Av sabelström

Tack för många intressanta svar. Men min budget för detta är ca 400kr så många lösningar går bort.

En smidig lösning skulle varit en fjärrkontroll med dongel som man kunde sätta i Asus MeMo paden sen kunde den fått ligga med laddare och hdmi kabel i vid tvn och lysa, men något sådant alternativ har inte dykt upp, eller om man kunde använda sin smartphone att kommunalisera med Asus MeMo paden och då ha telefonen som fjärrkontroll.

Jag har redan en fjärr med usb dongel därför finns alternativet RPi2, och vad jag hittat så kan man få en komplett för ca 400kr, ska man hitta ett komplett paket RPi3 så är det nästan det dubbla så handlar om ganska många tior och jag behöver inte den prestandan till detta.

Nu kan jag släppa funderingen kring TV4play appen då den finns i kodi via addonet Retrospect.

Efter som jag kör Kodi på grabbens dator, grabbens platta, frugans platta, RPi3:an och libreelec på min Chromebox så känner jag att Plex känns som att börja om igen då jag redan har ett uppbyggt fungerande system.

Har även mitt kodi anslutet till Trakt som håller reda på vad jag sätt och inte så jag slipper andra lösningar, blanda in Plex i detta kanske går inte vet jag.

Och som sagt, detta är ingen smart-tv

Av sabelström

Styra Kodi trådlöst från sängen BILLIGT? Fjärrkontroll? Chromcast? Android TV box?

Skulle behöva någon billig hårdvara för att styra Kodi från sängen.

Mål: Att kunna styra Kodi från sängen med en fjärr/telefon/platta
Krav: Att kunna spela upp 720p och 1080p med 2.0 ljud via hdmi.

I nuläget kopplar vi in en Asus MeMo Pad 10 med kabel och har Kodi installerat på den och antar att det som används heter screen mirroring för man kan inte släcka plattan utan att bilden på tvn försvinner.

Så nu vill jag ha en billig lösning på hur jag kan styra Kodi från sängen och ev även kunna använda TV4play appen då den inte finns i Kodi. Alla filmer och serier ligger annars på en NAS som ska kommas åt via WiFi.

Vad har ni för alternativ, här kommer saker jag funderat över:

Fjärrkontroll till den lösningen vi redan har, finns det?

Chromcast, Any cast, All cast, Matchstick eller liknande och fortfarande spela upp från plattan, men då måste det gå att släcka plattan annars går ju batteriet åt ändå, och vad jag förstått så är det inte så enkelt som det låter.

Android TV box med strömadapter och fjärrkontroll, har läst en hel del på forum och det verkar vara mycket skräp från kina om man ska hitta något billigt, men finns det något fungerande så är det ett alternativ och ev använda LibreELEC, men då försvinner TV4play appen.

För övrigt använder jag en HP Chrombox för att spela upp film och ljud på min 55” smart-tv med hemmabiosystem, och en Raspberry Pi 3 för att spela upp film och emulera konsol på barnens 55” smart-tv med tv-ljud, men dom lösningarna anser jag för dyra bara för att kunna styra Kodi från sängen, tv i sängkammaren är en 28” Anderson Plasma av billigare variant.

Har läst tråden Pick the Right Kodi Box http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252916 och går man efter det så verkar min budget hamna någon stans runt Raspberry Pi 2 starter kit eller ”Various cheap AMLogic S905 devices, do NOT buy AML S912 devices.” men i så fall måste det vara en beprövad variant för har läst många som bara har fått skräp.

Av sabelström
Skrivet av bärplockaren:

@sabelström
Hittade en manual.

DDR2 SDRAM memory module table
Memory moduleMemory Bus
DDR2 533 266 MHz

DDR2 667 333 MHz

DDR2 800* 400 MHz
You must install at least one module in any of the two slots. Each module can beinstalled with 2 GB of memory; the total memory capacity is 4 GB.

Tackar, att jag inte tänkte på att söka efter manualen.
Då får det bli 2x2 PC-6400 240 pin då. Finns ju till hyggligt pris på ebay.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sabelström

Hitta spec till MCP73VT-PM?

Hej.

Jag håller på att bygga en dator till grabben, men när jag skulle köpa minnen stötte jag på problem då olika källor gav olika svar.

Har googlat runt på många olika sidor om moderkortet MCP73VT-PM som kom i en Packard Bell och vissa säger max 4gb 677mhz, andra säger max 8gb 677mhz och har även hittat max 4gb 800mhz.

Kan någon berätta vilken sida som är pålitlig, eller kan man söka på något annat tex Chipset GeForce7050 / 610i (MCP73V) och få fram ett svar som är rätt till just detta moderkort?

Av sabelström

Ok, då finns det nog ett problem, får alltid massa olika felmeddelande när jag kör ICMP Ping oavsett program.

Ska pröva på en annan android, verkar som problemet är min extra mobil. För på min bruksmobil och frugans platta går det streama tex från youtube i 720 utan problem, medans mon extra mobil klarar av att spela upp några sekunder i sämsta kvalitet sen fryser bilden.

Men cockpit appen beter sig lika oavsätt android hårdvara.

Av sabelström
Skrivet av AndersHu:

Du kan testa appen "PingTools Network Utilities".
Under "Watcher" kan du lägga ett antal hosts som pingas regelbundet (Check periodically).
- se om ditt nät funkar (routerns ip, 192.168.1.1 är vanligast)
- se om Internet funkar (t.ex google.com)
- se om powerline funkar (ip för PLC, enklast om du sätter en statisk ip i router-interfacet)
Då får du en logg över hur uppkoppling fungerat över tiden.

Tyvärr är minsta perioden 1 minut, så du kan inte se för kortare intervall än så, men är det problem lär du se var det är i allafall.

Programmet "PingTools Network Utilities" verkar kanon.

Men när jag ska pinga är det ICMP Ping jag ska använda då? Det har nämligen inte funkat på något av dom program jag testat. Har bara kunnat köra TCP Port.

Av sabelström
Skrivet av anon244184:

Allvarligt? Du köper en sådan lösning och förväntar dig att det ska fungera klockrent hela tiden?

Det är bara att glömma det finns allt för många faktorer som spelar in i form av störningar m.m för att det ska fungera så.

Bättre att du installerar ett riktigt nätverk istället om du är ute efter stabilitet.

Funkar det inte så visst blir det lösningen. Men googlade på det och kollade div tester innan köp och hittade inget fel som de äldre varianterna verkar ha så som att den bryter kontakten hela tiden.

Men använder min 14 dagars ångerrätt om jag inte får igång det.

Skrivet av philipborg:

Har du en dator inkopplad så öppna bara cmd/terminalen och skriv

Windows

ping 8.8.8.8 -t

Unix baserade (inklusive MacOS)

ping 8.8.8.8

Så ser du hur lång tid det tar för dig att nå googles DNS samt om du kunde ansluta. Både avslutas med CTRL+C. Du kan köra dem hur länge som helst.

@anon244184
Powerline Communication kan ofta fungera riktigt stabilt med ett litet påslag på några ms i latens så du kan släppa lite på fördommarna om allt utom nätverkskabel. Visserligen är nätverkskabel guld och kör själv det när det är möjligt, men det finns alternativ. Sedan säger jag däremot inte att WiFi accesspunkten i PLC enheten lär vara helt stabil precis som med allt trådlöst.

Problemet är att jag inte har någon dator som är flyttbar, annars hade jag testat det, är mycket lättare att hitta program till PC än android.

Har använt mig av Ping My Site som 1 gång i minuten skickar en signal till googles sever och den har inte fått fel en enda gång, har haft allt från 200ms till 1600ms.

Har lagt upp en film på hur deras cockpit app beter sig på min telefon: https://youtu.be/wD2bdoIrFKY

Ska pröva de appar ni rekommenderar.

Ska även se om jag får någon support från devolvo själva.

Av sabelström

App som har koll på internet anslutningen, uptime, Ping, disconnection?

Hej.

Jag har köpt mig Devolo dLAN 1200+ WiFi ac Starter Kit.

Jag litar inte på att den har kontakt med internet hela tiden då jag ibland upplever att jag inte kan öppna webbplatser.

Tänkte jag skulle prova detta innan min ånger rätt går ut.

Det är oacceptabelt att betala 1600kr om den inte kan hålla uppe nätet.

Så det jag undrar är om det finns någon Android app som kan hålla koll på uptime eller vad man nu ska kalla det.

Så kan antingen min platta eller min extra mobil ligga och logga detta.

Räcker ju med en app som pingar en webbplats var 5 sekund eller något och loggar det när det sker förändringar.

Av sabelström

Trådlyft, men med tanke på att många använder Deltaco som billigaste kabeln som ska fungera lika bra som dyra, så är inte fallet. Hade gott om glappkontakt mellan tv och bluray med deltaco HDMI kabel, köpte i stället en 400kr 1m, problemet finns inte mer, har prövat med andra deltaco kablar mellan tv och bluray, samma problem.

Nyligen köpte jag deltaco HDMI MHL adapter och hdmi kabel, även där mellan kabel och adapter glappar det, måste ligga exakt rätt för att man ska få bild.

Nu letar jag efter en HDMI-HDMI Micro till en platta och googlade på Startech o förhoppning om att detta är bättre passform än Deltaco, då dök denna tråd upp och jag kunde inte låta bli att nämna något att det är skillnad på kabel och kabel även om signalen inte gör bilden sämre så måste det passa så det bli kontakt.

Av sabelström
Skrivet av sabelström:

En fråga, har letat lite varstans utan att hitta. Jag använder en chrombox med OpenELEC. Jag vill stänga av och på med fjärr, då hamnar den under suspen/sleep mode, när jag sen väcker den vill jag att biblioteket ska uppdateras som det gör när jag stänger av på riktigt. Det heter nog update library on start up eller något.

Finns det inställning för detta eller en addon?

Ingen som vet?

Av sabelström

En fråga, har letat lite varstans utan att hitta. Jag använder en chrombox med OpenELEC. Jag vill stänga av och på med fjärr, då hamnar den under suspen/sleep mode, när jag sen väcker den vill jag att biblioteket ska uppdateras som det gör när jag stänger av på riktigt. Det heter nog update library on start up eller något.

Finns det inställning för detta eller en addon?

Av sabelström

Löste problemet med ljudet, när jag inte använde mig av passthroug så blev allt ljud synkat. Frågan är bara om jag förlorar kvalitet på det. Kanske behövs blurayen uppdateras.

Har för mig det funkade fel fritt när jag körde via min PC.

Av sabelström

Kommer spara lite och förmodligen köpa denna sub Klipsch Reference R-12SW
Brorsan har den och är riktigt bra drag i den, och letar man aktiva 12" så verkar det vara den som är bäst i förhållande till sitt pris.

Kanske kan det finnas någon 10" som presterar bra till vettigt pris men jag har inget att jämföra med där.

Av sabelström

Nja i volym hade jag önskat mer. Basen är helt ok men köpte dom i första hand för att dom har Bluetooth och sub utgång.

Men tycker kvalitén på ljudet är bra men basen slår igenom på högsta volym på tex boten anna och jag har inte använt mig av någon equliser.

Är glad jag inte gav mer 1000kr för dom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sabelström

http://www.avsforum.com/forum/39-networking-media-servers-content-streaming/1639937-kodi-xbmc-via-chromebox.html

"Video - Acceleration

Use VC-1 VAAPI - Selected
Use SW Filter for VAAPI - Selected (not available with Kodi (14.x)) | Deselect Prefer VAAPI rendering for 14.x"

Men jag kan ju bara pröva ändra och se om det blev blir bättre.

Tyckte ljudet blev bättre när jag ändrade A/V sync method till en av dom andra.

Av sabelström

Som jag skrev tidigare så är ljudet bättre men inte bra, ljudet ligger lika lång efter som den tid det tar mellan att man sätter ner hälen och tårna. Så när någon går på ett hårt golv kommer ljudet av att klacken/hälen sätts ner när tårna sätts ner.

Av sabelström

Jag antänder dom rekommenderade inställningar jag hittat, dock fanns det inte anvisningar om allt. Jag vill gärna spela upp allt i rätt fps tex som hobbit 48 fps.

Skickades från m.sweclockers.com