Vilken film såg du senast?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Necrophor:

The King's Man
(Disney+)
5.5/10

Fantasilös och seg med få glimtar som blixtrar till några enstaka gånger. De "komiska" försöken kändes mest löjliga, ett sista försök att krama pengar ur en franchise som aldrig tog över Bond (?) Typisk film som "går i bakgrunden" medan man gör något annat.

Rhys Ifans som rasputin var ju klockren, men som sagt ingen superfilm direkt.
Lite bättre än den senaste kingsman-filmen.
3/5 från min sida

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Avstängd

The Batman
Den var väl...OK:ish. Gillade nog staden mest, det kryllar av kriminalitet. Lite mörkare men inte heller så extremt våldsamt som man förväntade sig. Inte mycket musik som låter som tidigare Batman filmer.. 6.5/10

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Avstängd

The Batman

Mörkare film med Noir-känsla, lite mer detektivfilm än bara action. Tycker den var fantastiskt välgjord.
Scenerna, musiken, känslan.

9/10 lätt.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem

Malignant (2021)
https://www.imdb.com/title/tt3811906/
En film regisserad av James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring, Aquaman). Rätt så bra skräckfilm. Om ni inte sett den och tänker se den, läs inte spoilern nedan.

Filmen börjar som en vanlig "mörka rum med shockeffekter" skräckis, men flippar ut rejält i slutet och förvandlas till en blodig slasher. Gillar hur mördaren var konstruerad och hur han rörde sig. Poliserna var väl inte så trovärdiga/realistiska direkt, men får ha överseende med det.

Dold text

7/10

Permalänk
Medlem

Halloween Kills
Detta va något av det sämsta jag sett på väldigt länge!

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk

The Batman som tidigare sagts mer Noir känsla som Tim Burton filmerna. Den kändes ganska lång dock och antagonisterna höll inte samma klass som i Nolan filmerna ( min åsikt ) men absolut ingen dålig film på något sätt. Saknar också ett bra soundtrack som Nolan filmerna hade. En stark 3/5 i betyg.

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaleid:

Uncharted. Lättsam popcorn film, bra när man bara vill relaxa.

Här har vi artifakter av högt historiskt och monetärt värde Miljarder dollar nämns).. en liten stund senare är det smulor kvar av skeppen.. skatten som finnes ombord är på havets botten, mjo dom fick med sig några små saker av guld och är helt nöjda fast dom sänkt säkert 99% av skatten på havets botten och förstört dom fina gamla skeppen.. blir nog 3/10 för min del.

Dold text
Permalänk
Medlem

En film som påminner om den annalkande ålderdomen The Father.

Visa signatur

W11P -=- Asus Z97-A -=- Intel 4790K -=- Noctua NH-D15 -=- Corsair 16GB 2400MHz -=- Corsair 510P m.2 -=- 2060 RTX -=- Corsair RM750W -=- Fractal Design Meshify C

Permalänk
Medlem

Crabs!
(8/10)

Börjar med att säga att betyget är satt från ett B-films perspektiv. Men det är också en av tjusningarna med denna, den försöker verkligen inte vara något annat och den tar inte sig själv på för stort allvar. Verkar som de har gjort en "tribute" till 80-talets critter-skräck i samma anda som Critters och Gremlins. Över lag håller den ungefär samma produktionsvärde dessutom. Släng in ett par blinkningar åt 80-talets b-action filmer/sekvenser samt en del kyssar åt Kaiju's. Finns flertalet referenser vilket fans av denna genre lär upptäcka... eller för den delen av oss som är uppväxta med dessa filmer!

Kan starkt rekommendera denna om man känner för lite nostalgi och skratta/le, för denna film får en verkligen att minnas alla dessa underbara filmer från 80-talet och tidigt 90-tal. Till och med skådespelarinsatserna är så sjukt spot on för att efterlikna sina "föregångare", vilket i sig är en elogé till dessa skådisar som gör det med bravur.

Regissörer/producenter/manusförfattare av b-filmer borde definitivt dra lärdom av denna då det var riktigt riktigt länge sedan jag såg något som ens kommer i närheten av denna.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Vargbröderna Romulus och Remus (1961)
Originaltitel: Romolo e Remo. Såg den på Netflix.
https://www.imdb.com/title/tt0057460/

Italiensk film från början av 60-talet. Italien har en historia av att göra egna filmer när en genre blev populära i Hollywood. När mastodontfilmer som Ben Hur blev populära runt den tiden gjordes ett antal italienska liknande filmer. De kallas generellt för svärd och sandal-filmer.

Denna film är regisserad av Sergio Corbucci. Han är mest känd för att ha gjort Django (originalet). I huvudrollerna syns två amerikanska body builders, Steve Reeves (känd från Hercules) och Gordon Scott (känd från flera Tarzan-filmer). Båda kända för sin fysik mer än skådespelartalang (60-talets Arnolds typ). Fysiken är något man får se mycket av i filmen också, många muskulösa män som har minimalt med kläder.

Det är ingen toppfilm direkt, men en hyfsat bra story och en del schyssta strider, framförallt de med hästar. En par logiska hål i handlingen. Inte speciellt bra skådisar.

6/10

Dansk poster (källa https://www.cinematerial.com/movies/romolo-e-remo-i57460/p/nf...

Permalänk
Medlem

The quick and the dead - Western med Sam elliot som zeb macahan lookalike som hjälper en familj att överleva hästtjuvars attacker. Simpel men rätt ok. 6/10

You know my name - Western om Bill Tilghman, en f.d westernhjälte, dpelad av Sam elliot, som blir anställd för att rensa ut en oljestad från trubbelmakare. Private cowboy gillar dock inte detta och ställer till problem. Rätt ok den med. 6/10

The sacketts - Western med Sam elliot om en familj vars män söker sig västerut för att driva boskap. Så bra att jag somnade. 5/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem
Skrivet av killawife:

The quick and the dead - Western med Sam elliot som zeb macahan lookalike som hjälper en familj att överleva hästtjuvars attacker. Simpel men rätt ok. 6/10

Där ser man, visste inte det fanns två westernfilmer med samma titel. Kanske inte så konstigt med en så catchy titel dock
1987 filmen har jag inte sett... Men Sam Elliot brukar ju vara underhållande

1995 filmen är lite av en guilty pleasure för mig
Underhållande lite "over the top" western, med en fin skurk i Gene Hackman och kul tidiga roller av Dicaprio och Russel Crowe mfl.

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

The Batman.
Mörkaste läderlappen-rullen hittills där han också slår hårdare än vad han brukar göra. Bra variation mellan action o detektivfilm där den mesta av actionen inte är helt onödigt Hollywood-överdriven (även fast den vissa tillfällen går liite för långt för min smak). Brukar inte alls gilla superhjälterullar, men just det här lite annorlunda tempot passade mig bra. Att den var ruuskigt snygg också med skön musik o feeling gjorde inte saken sämre.
7.5 fladder av 10 möjliga.

Permalänk
Medlem

The Matrix Resurrections
Önskar jag kunde få tillbaka 2½ timme av mitt liv. Sämsta dyngan jag sett på evigheter. Är en högst personlig åsikt så klart, men jag ser denna som ett hån mot originalen. Usch.
Minuspoäng är inte tillräckligt. Hoppas inte dom gör en till,

men mycket tyder väl på det med tanke på slutet...right?

Dold text
Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Stolen med Nicholas Cage. Gillar Cage men filmen var ganska kass. Har även börjat glo Harry Potter filmerna 20år efter alla andra. Relativt bra faktiskt.

Visa signatur

Born to raise hell

Permalänk
Medlem

Spiderman: No Way Home
5/10

Ruskigt besviken på vad jag tyckte var en billig "lezz take the money and run" film, speciellt då Holland inte tänker göra mer Spiderman.

"Folk har tröttnat på reboots och har allmänt "jobbigt" för multi-universum grejer, MEN jag har en ide! Om vi tar de tidigare "serierna/filmerna" och plockar in alla som varit med i dem så kan vi köra massa dåliga ordvitsar som hänvisar till de olika "rebootsen". "Nördarna" kommer älska att de andra kallar honom AMAZING. Sen introducerar vi Multiverse inför kommande Dr Strange filmen!"

Att Tom Holland försöker kopiera MJ Fox när han försöker vara stressad/komisk faller rätt platt.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Jackass 4
8/10

Hade faktiskt en underhållande stund i biosalongen.
Gillar publikens reaktioner

Permalänk
Medlem

La La Land (2016) med Emma Stone och Ryan Gosling.

Då musikaler på film inte har varit bra på väldigt väldigt länge så hade jag inte jättehöga förhoppningar även om den var framgångsrik på Oscarsgalan det året.

Måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Kändes som att de hade hittat tillbaka till hur en musikal faktiskt skall kännas. Bra story, bra regi och bra skådespeleri. Väl sevärd

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D | GPU: PowerColor RX 6800 Red Dragon 16GB | MB: Asrock B550m Pro4 | RAM: 32GB Kingston Fury Beast 3600mhz CL18 | SSD: Corsair Force MP510B 480GB - 2x Kingston A400 480GB | PSU: Fractal Ion Gold 750W | DSP: Acer 27" Nitro XV272UV QHD IPS 170 Hz | CH: Fractal Design Meshify Mini C | M: Steelseries Aerox 5 Wireless | TB: Logitech G413

Permalänk
Medlem
Skrivet av Necrophor:

Spiderman: No Way Home
5/10

Ruskigt besviken på vad jag tyckte var en billig "lezz take the money and run" film, speciellt då Holland inte tänker göra mer Spiderman.

"Folk har tröttnat på reboots och har allmänt "jobbigt" för multi-universum grejer, MEN jag har en ide! Om vi tar de tidigare "serierna/filmerna" och plockar in alla som varit med i dem så kan vi köra massa dåliga ordvitsar som hänvisar till de olika "rebootsen". "Nördarna" kommer älska att de andra kallar honom AMAZING. Sen introducerar vi Multiverse inför kommande Dr Strange filmen!"

Att Tom Holland försöker kopiera MJ Fox när han försöker vara stressad/komisk faller rätt platt.

Såg också denna häromdagen. Jävlar vad överhypad den är alltså. Var inne på samma betyg som dig men lutar nästan mer åt en 4:a.

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Medlem
Skrivet av Necrophor:

Spiderman: No Way Home
Ruskigt besviken på vad jag tyckte var en billig "lezz take the money and run" film, speciellt då Holland inte tänker göra mer Spiderman.

I den senaste intervjun jag sett så säger han att han inte vet, så det kan bli fler filmer med honom.

Jag tyckte att handlingen var i enklaste laget, och det verkar som att den tänkta behållningen var att återse en massa gamla skådespelare/figurer, men det ändå fanns flera saker jag gillade med filmen:

  • Willem Dafoe var oväntat bra som Green Goblin. Jag gillade även att han genast tog av den löjliga masken och skaffade en bättre dräkt. Bonuspoäng för en Electro som var mer lik serieversionen.

  • Det var lite rörande när Andrew Garfield-Spindelmannen fick ett nytt försök, så att säga, att rädda läget där han tidigare misslyckats.

  • Jag har ogillat att Holland-Spindelmannen varit en sidekick till Iron Man; att han i slutet av filmen är ensam och fattig gör det möjligt att berätta mer traditionella historier där han sköter saker själv och har det lite tuffare i privatlivet. Ogillade dock att han skaffade en blåröd dräkt i stället för rödsvart; rödsvart är Spider-Man's originalfärger och jag tycker att det är snyggare.

Dold text
Permalänk
Medlem

The Adam Project där Ryan Reynolds spelar ytterligare en version av Deadpool.

Visa signatur

MSI Z370 PRO // Intel i5 8600K // GTX 3070 // 16 GB DDR4

Permalänk

Svart krabba - ny svensk film där Sverige blir invaderat.
Senaste Beck De gråtande polisen.

Båda filmerna borde vara riktigt stora, jag slet som ett djur, kämpade som en bäver. Men jag klarade ej av att se klart någon av dem p.g.a uttråkning. Jag förstår ej varför, kanske är jag bara trött. Det känns som filmer man ska vara flera och se och prata om annat under tiden.

Permalänk

Jag är ZLATAN! Riktig bra film. 5 av 5 enligt mig.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500D - Processor: Intel Core i7 8700K 3.7 GHz - Moderkort: Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming - Kylning: Corsair H150I RGB PRO - Raminne:Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB - Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING OC - Nätagg: EVGA Supernova G2 750 - 2 TB Western digital - M2 Corsair Force MP510 960GB - SSD 1 TB Samsung EVO 860

Skärmar: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q G-Sync+Asus TUF Gaming VG27BQ 27 G-Sync

Permalänk
Medlem

The shadow riders- Western från 80-talet med Sam elliot. På denna tiden så var westerns lite konstiga. Folk kunde skjutas ihjäl till höger och vänster men en bunt med banditer som tillfångatar en hög med kvinnor våldtar inte dessa en enda gång eller slår dem ens. Väldigt troligt. Mexikaner framställs som smutsiga, dumma Ay caramba typer och hjältarna är ju givetvis hjäteaktiga som fan. Filmen går väl att se men det blir rätt smörigt efter ett tag. 6/10

The power of the dog - Meh. 12 oscars? Filmen har knappt nån handling. Folk beter sig som idioter. Men det finns säkert nåt djupt här som jag missar. Den var inte särskilt bra iallafall. Doctor strange kunde inte rädda denna. 5/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

He Never Died med Henry Rollins i huvudrollen.
https://www.imdb.com/title/tt2386404/

Visa signatur

CPU: Intel 13700K GPU: Asus Geforce RTX 4090 TUF RAM: Corsair Vengeance 32GB DDR5 5600MHz CL36 Moderkort: ASUS Prime Z790-A WIFI PSU: Corsair RM1000x Shift SSD: WD Black SN850X 2TB Gen 4 Chassi: Fractal Design Define 7 Skärm: Samsung QN95B 75"

Permalänk
Avstängd
Skrivet av rumplantation:

He Never Died med Henry Rollins i huvudrollen.
https://www.imdb.com/title/tt2386404/

Tack för bra info, verkar sevärd

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Zidious G:

The Adam Project där Ryan Reynolds spelar ytterligare en version av Deadpool.

Jag gillade faktiskt Adam Project och tyckte den var ganska välgjord och lagom rolig.

Edit. Speciellt med tanke på att den är på Netflix

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon201296:

Jag gillade faktiskt Adam Project och tyckte den var ganska välgjord och lagom rolig.

Edit. Speciellt med tanke på att den är på Netflix

Tycker också The Adam Project var helt ok, och underhållande. Men störde mig på en sak.

Det är när Ruffalo i slutet klämmer till med en kommentar om att hon inte förstod vetenskap för att en kula ändrar bana cirka 90 grader inom ett par meter på grund av magnetfältet. Samtidigt står hon och lyckas hålla i vapnet i samma magnetfält med ett magasin med samma kulor. Samma magnetfält fick tidigare hennes dåvarande pistol att flyga ur handen och åka in i det. Magiska magnetfält som drar in det som passar handlingen är tight!

Dold text
Permalänk
Medlem
Skrivet av anon201296:

Jag gillade faktiskt Adam Project och tyckte den var ganska välgjord och lagom rolig.

Edit. Speciellt med tanke på att den är på Netflix

Skrivet av Fulci:

Tycker också The Adam Project var helt ok, och underhållande. Men störde mig på en sak.

Det är när Ruffalo i slutet klämmer till med en kommentar om att hon inte förstod vetenskap för att en kula ändrar bana cirka 90 grader inom ett par meter på grund av magnetfältet. Samtidigt står hon och lyckas hålla i vapnet i samma magnetfält med ett magasin med samma kulor. Samma magnetfält fick tidigare hennes dåvarande pistol att flyga ur handen och åka in i det. Magiska magnetfält som drar in det som passar handlingen är tight!

Dold text

Såg också Adam Project precis och tyckte den var underhållande, "bättre än förväntat".
Framför allt den lilla killen (Walker Scobell) gjorde en väldigt bra prestation som en "ung Ryan Reynolds".

Det enda "dåliga" med filmen är väl skurken egentligen, väldigt endimensionell och trist. Sånt funkade förr men idag förväntar jag mig lite mer av mina "bad guys". Mustaschtwirlande skurkar som är elaka mer eller mindre för elakhetens skull är så ... *gäsp*

Inte en film man ser om flera gånger direkt, men definitivt tillräckligt bra som lördagsunderhållning.

3/5.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem

The Adam Project
(Netflix)
6.5/10

En klassisk Ryan Reynolds i mittensegmentet som gör det den skall, dvs roa under ca 100 minuter. Man vet vad man får och lägsta nivå är relativt hög när det gäller herr Reynolds, men vill ge en elogé till ungen som lyckades med konststycket att få till Ryans klassiska "deliverance" av kvicka kommentarer. Man får dock känslan av att Reynolds försöker "hålla sig tillbaka" och inte gå "full tilt deadpool" trots att alla fibrer i hans kropp fullkomligen skriker att göra det

Ett rätt mediokert manus i sig som med andra skådisar hade hamnat på "gäsp-listan". Håller med ovanstående, det är inte en film man kommer återkomma till, utan kommer förpassas till glömskans land.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal