Adblock på SweClockers

Permalänk
Medlem
Skrivet av guermantes:

Så svårt är det väl ändå inte att förstå? De flesta av era nyheter är faktiskt inte mycket mer än (ofta dåligt) översatta pressreleaser. Måhända är ni oberoende i valet av återpublicerade pressreleaser, men knäckfrågan kvarstår: varför ska någon annan än avsändaren betala er för publiceringarna?

Elefanten i onlinetidningarns styrelserum - som identifierades dag ett men som branschen idag inte nämner med ett ord - är att hela den här sektorn, och sajter som SC, har fått sitt stora uppsving just på grund av att det är gratis. Det är extremt få aktörer som producerar innehåll av tillräcklig hög kvalitet och skapar betalningsvilja hos användarna. Mervärdet som skapas på SC skapas av framför allt av medlemmarna i forumet, inte av redaktionen. Så det är slagsida i hela tanken om att medlemmarna borde ändra sitt beteende för att redaktionen ska få betalt - för egen del sätter jag högre värde på ett rent webbfönster utan clutter och sega annonsladdningar än på de tester och recensioner som produceras. Er nuvarande affärsmodell bär sig helt enkelt inte - det är den bittra sanningen. Det är ingen idé att klänga sig fast vid gamla modeller, som musikbranschen gjorde innan den insåg att det var lönlöst.

Håller med till fullo!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Evil Peter:

Jag ogillar också reklam men har inget problem med att köra utan Adblock på Swec, och andra sidor jag gillar. Om inte förr så lär man sig som vuxen att allt inte är roligt och enkelt jämt. Därmed är det ingen större sak att ta sig över ett så minimalt hinder som lite reklam för att gynna de som skapar sådant man får glädje av.

Dock är det en stor fördel om reklamen inte är för påträngande. Självklart måste reklam kunna få väcka uppmärksamhet, annars är den meningslös, men det finns ju gränser. Inget för animerat, inget ljud och inget som täcker innehåll på sidan.

Det finns den motsatta sidan också, vilket man kan se i denna tråd. Dvs folk som gnäller om att de inte kan se testerna helt utan motprestation och därmed, i praktiken (pga problemen med direktbetalningsalternativen), gnäller för att Swec-folket inte jobbar gratis.

Hela situationen med att folk betalar om det är bra nog fungerar egentligen bara om man inte också kan få exakt samma innehåll helt gratis på laglig väg. Felet är att folk ofta vill ha kakan och äta den.

Om samma innehåll eller bättre finns att tillgå gratis på andra sajter så måste ju de sajterna ha en fungerande affärsmodell medan Swec tydligen inte har det. Det är så marknaden fungerar.

Permalänk
Skrivet av Omitron:

Problemet media och många sajter inte verkar begripa är att folk inte tycker att det är något värde att betala för det innehåll som levereras. Det läggs ner en massa energi och pengar på att skapa paywalls som ändå inte löser problemet.

Fokus borde istället vara på att leverera ett innehåll som håller så hög kvalitet att folk vill betala för det. För närvarande är det få mediasajter eller andra sajter som gör det. Istället konkurrerar de med en lägre kvalitet men förväntar sig att få betalt för det trots att samma innehåll fås gratis på andra sajter.

Helt rätt. Tidigare har det varit för enkelt att ta betalt för "dåligt" innehåll. Idag är trösklarna lägre och folk finner sig inte i trams och låg kvalitet.

Permalänk
Skrivet av Jacob:

Det här är någonting jag aldrig förstått. Med den inställningen är precis allt vi, eller för den delen någon annan, publicerar om precis vad som helst reklam? Vilken typ av nyheter är godkända och klassas inte som reklam? För reklam är det inte, vi rapporterar oberoende om det vi tror är intressant för våra läsare.

Det är så klart helt sant att det inte är reklam. Den som säger annat är ute och cyklar. Men på den här punkten finns möjligheten till intäkter just i samarbeten med olika sponsorer. Så länge man gör det snyggt och tydligt (alltså märker ut att det är sponsrat innehåll) så är det inga konstigheter. Det är en smal väg att gå men kan mycket väl vara en fungerande och långsiktig lösning.

Dessutom verkar ju delar av forumet redan tro att det ni rapporterar om är sponsrat...

Permalänk
Skrivet av Zicsoen:

En liten fundering... Är det verkligen alla 17 som jobbar med sweclockers.com eller är det möjligen så att personalen är fördelad för de olika sidorna de driver? Blir det inte lite avigt om användarna på bara en av deras sidor ska förväntas stå för hela kalaset?

Nej. Det blir inte avigt.

Permalänk
Medlem

Jag har adblock aktiverat på arbetsdatorn men surfar sweclockers med reklam från mobil och hemdatorer. Har alltid tänkt att det jämnar ut sig men vad vet jag. Klurig fråga, vill ju såklart stötta men samtidigt måste jag själv kunna styra upp innehållet som visas på min skärm.

Edit: jag ljög lite, jag har reklam på arbetsdatorn på första sidan. Resonerade nog så att jag "tickar" in nåt när jag besöker sidan för att sen ta mig vidare till reklamfria artiklar.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Skrivet av guermantes:

Så svårt är det väl ändå inte att förstå?De flesta av era nyheter är faktiskt inte mycket mer än (ofta dåligt) översatta pressreleaser.

Detta gäller i stora drag alla låg- till medelprismedier (Sweclockers får väl ändå tituleras som lågpris eftersom vi inte betalar någonting...). Kikar du på i princip alla stora nyhetsmedier i Sverige idag så använder man sig av direktkopierade eller lätt omskrivna pressreleaser från tid till annan. Särskilt idag när redaktionerna har krympt och skribenterna har mer på sitt skrivbord. Inga konstigheter att översätta pressreleaser och publicera (så länge de är faktakollade!). De medier där du generellt sett slipper pressreleaser är högkvalitativa vecko- eller månadsmagasin – se: Wired, The Economist, The New Yorker, Time m.fl..

(... jag vet inte om du missat samtliga recensioner och videoreportage, också?)

Skrivet av guermantes:

Måhända är ni oberoende i valet av återpublicerade pressreleaser, men knäckfrågan kvarstår: varför ska någon annan än avsändaren betala er för publiceringarna?

Därför att det inte rör sig om sponsringar. Ett sponsrat samarbete innebär helt andra villkor. Det skulle innebära att saklighet, oberoende och andra viktiga journalistiska värden direkt kliver ut ur rummet och skulle kunna ifrågasättas. Det är en fundamental skillnad mellan journalistiskt arbete (oavsett om det är av låg eller hög kvalitet) och reklam. Det går att läsa sig till grundläggande kunskaper om de båda ganska enkelt via Google. Jag antar att du egentligen förstår skillnaderna dock.

Skrivet av guermantes:

Mervärdet som skapas på SC skapas av framför allt av medlemmarna i forumet, inte av redaktionen.

[/quote]
Här får du tala för dig själv. Alla läsare är här av olika anledningar. Personligen kollar jag mycket på produktrecensioner. Andra kanske hänger på marknadsdelen, medan vissa – som du – sitter på forumet.

Skrivet av guermantes:

Så det är slagsida i hela tanken om att medlemmarna borde ändra sitt beteende för att redaktionen ska få betalt

Här verkar du emellertid vara någonting på spåren. Att försöka få målgruppen att ändra på sig är dumdristigt och kommer sannolikt inte att fungera. Då hoppar man nog som läsare hellre över till konkurrenten, i många fall.

Skrivet av guermantes:

- för egen del sätter jag högre värde på ett rent webbfönster utan clutter och sega annonsladdningar än på de tester och recensioner som produceras. Er nuvarande affärsmodell bär sig helt enkelt inte - det är den bittra sanningen.

Det innebär ju att du inte påverkas, över huvud taget, av att de inför en betalvägg på just videoklippen. Då kvarstår frågan om varför du engagerat dig i denna diskussion på ett så eldigt sätt!

Skrivet av guermantes:

Det är ingen idé att klänga sig fast vid gamla modeller, som musikbranschen gjorde innan den insåg att det var lönlöst.

Nej det har du rätt i! Jag tror det är därför redaktionen försöker utvärdera olika lösningar. Denna är sannolikt inte helt felfri men det är ju ett försök i alla fall. Vi får väl se var det landar!

Ps. Jag kanske låter snappy; men vill egentligen bara diskutera och bolla tankar. Bli inte upprörd!

Permalänk
Medlem

Om vi börjar ta betalt för innehåll på internet i större utsträckning blir risken att allt blir väldigt fragmenterat. Vi tappar också objektivitet och källsäkerhet. Tex om jag skulle prenumerera på swec, och alla andra motsvarande siter också kräver betalning för att visa sitt innehåll, så kommer jag förmodligen bara ha swec som enda källa eftersom jag inte vill betala för flera tjänster. Jag tycker inte det är så vi ska ha det på Internet.

Det måste finnas någon mellan-väg i så fall. Ha innehållet öppet för alla, men låt de som donerat x-antal kronor få funktionen att stänga av reklam under tex 12 månader. Men börjar vi låsa innehåll helt, så tror jag vi är ute på hal is på sikt.

Det finns säkert ännu fler och bättre förslag utöver det.

En annan tanke som slog mig var att Swec kanske borde försöka premiera användargenererat innehåll (likt youtube gör). Exempel. Vissa utvalda användare kunniga inom olika områden levererar tester, recensioner med mera som presenteras i en separat del av siten (dvs redaktionen behover inte vara till fullo ansvarig för resultat av tester och innehåll), dessa användare får i sin tur slippa reklam, samtidigt som innehållet på siten blir bredare, ökar fler besökare.

Detta kanske också påverkar problemet med betalningsviljan, den är till viss del knuten till kvaliteten på innehållet på siten, dels knuten till den rådande kulturen bland användarna. Ökar kvaliteten på innehållet, och mängden innehåll kommer förhoppningsvis fler att donera pengar till siten.

Sen tror jag kanske att swec börjar bli något för breda i vissa delar av det redaktionella innehållet. Jag tycker det är trevligt, men det kanske finns en poäng i att lägga mer krut på kärnämnena för siten. Det är väldigt mycket tester på produkter och annat sista tiden. Jag saknar stora överklockningsguider, kylartester, moddar och annat mer nördigt innehåll.

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Snusfri

För mig personligen så stör inte annonserna nämnvärt och de är oftast relativt intressanta, men förstår dock folks (ibland aggresivt skrivna) synpunkter.

Det är dock bra att ni är relativt transparenta när det gäller detta och undersöker olika modeller och faktiskt tar upp detta med oss medlemmar.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem

Valde också att lägga till sweclockers i whitelist för något år sedan. Tycker sidan är såpass bra att jag vill stödja den även om jag gärna hade sluppit att se reklamen.

Anser dock att reklamen inte är allt för ivägen på sidan, förutom reklamen i nyhetslistan som är lite irriterande och reklamer som rör på sig bör också vara helt förbjudna. T.ex. just nu rullar det någon reklam från "Fundiq", rör sig inte mycket men tillräckligt för att göra mig irriterad.

Tycker det är bra att ni inte lägger reklam mellan innehåll på sidan t.ex. forum-poster eller i nyheter etc som många andra sidor gör, då kan jag säga att adblock hade fått åka på igen.

Som vissa andra har påpekat skulle det vara intressant att veta vad som hade varit en skälig summa att betala per månad/år för att få det reklamfritt.

Visa signatur

AMD 5800X3D - Asus ROG B450-F - AMD Sapphire Vega 56 Pulse
Intel 330 180GB - 32gb DDR4 - Meshify C - beQuiet L8 530w
Panasonic 50" VT60 - Xonar Essence STX - Arcam FMJ A39 - Monitor Audio BR5 - Nintendo

Permalänk
Medlem

På DN prenumererar jag, det kostar mig några tior i månaden och ger mig tillgång till mer än de 5 artiklarna i veckan man kan läsa som "vanlig" läsare.
Dessutom tar detta inte bort reklamen, detta är helt ok, fastän reklamen kan vara något störrande ibland.
Men detta gör mig ingenting! Innehållet är så pass bra och ger mig många timmars "underhållning" i veckan.

Det samma kan jag säga om sweclockers. Jag besöker sweclockers nästintill var dag, läser recensioner och kollar runt på forumet.
Sweclockers tycker jag desutom kan stoltsera med bra placerad reklam och relevant för mig.
För min del betalar jag gärna en slant var månad för någon form av "premium kund", dessutom får reklamen gärna vara kvar. Det stör mig inte, inte så pass mycket att jag inte kan unna personalen på sweclockers den inkomsten för att leverera en bra hemsida.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Kolla upp dem så ska du nog se att det du säger inte stämmer om dina podcasts. 50 miljoner amerikanska dollar sedan 2013 till folk som publicerar på nätet är väldigt väldigt väldigt lite pengar. Det är en bransch som årligen omsätter miljarder i bara staterna.

Säg att du har en podcast du ska leva på, något kommer ut varje vecka och tre personer producerar den, i Sverige behöver du då ca 2 miljoner i inkomster/intäkter, det får du inte från donationer. Öppen källkod var tidigare ute med detta än Patreon (donationer/prenumerationer), och det används bara för att delfinansiera grejer generellt sett. Geeks Publishing vill inte jobba frivilligt utan ersättning. De som bedriver stora öppenkällkodsprojekt som företag har andra inkomstkanaler än donationer. Måldrivna insamlingar är inte riktigt samma sak som prenumeranter via Patreon, Indigogo och Kickstarter har omsatt miljarder dollar.

Poängen jag försökte ge är att digitala medier inte är samma sak som papperstidningar, du kunde säga att tidningen kostade pengar förr, men hade ändå läsare som läste gratis och när grejerna inte kommer i brevlådan vilket mervärde ska prenumerationen ge? Skryt/utmärkelser som visas som någon liten text eller symbol är knappast tillräckligt för att motivera eller något önskvärt inslag. Svårt att låta det bli reklamfritt bara för att någon betalar ett par kronor i månaden, det är en förlustaffär.

Som sagt istället för att lägga alla ägg i en korg (reklam) varför inte göra upp det i flera. Flera personer skulle nog finansera bara för att stödja Swec av principskäl. Sedan har du personer som skulle nog finansera om de skulle få tröjor, och annat merch eller som i detta fallet bli reklamfritt. Även som någon tidigare live sändningar mm.

Helt enkelt ge möjligheter till det, att stänga in sig på bara en inkomstkanal bara för att man inte kan leva 100% på Patreon är bara dumt och lär sluta som CD försäljningen för skivbolagen.

Visa signatur

Arch - Makepkg, not war -||- Gigabyte X570 Aorus Master -||- GSkill 64GiB DDR4 14-14-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 5900x-||- Gigabyte RX6900XT -||- 2x Adata XPG sx8200 Pro 1TB -||- EVGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- O2+ODAC-||- Sennheiser HD-650 -|| Boycott EA,2K,Activision,Ubisoft,WB,EGS
Arch Linux, one hell of a distribution.

Permalänk
Medlem

Kan det det möjligtvis vara som så att Geeks Publishing har vuxit sig lite för stort fort för sitt eget bästa?
Eller är det pengaintäkterna som är så bra att de gapar efter mer?
Självklart är alla företag ute efter att tjäna pengar och att försöka dölja eller förneka detta är det nog ingen här som gör.

Men att be användarna att ändra sig utan att diskutera detta med dem först är verkligen ingen bra väg att gå.
Sweclockers har ju trots allt vuxit sig så enormt stort som det gjort tack vare användarna.

Bit inte den hand som föder dig brukar ju vara ett ordspråk som används lite då och då.
Nu kommer jag surfa iväg till http://www.nordichardware.se/ och se vad de har att erbjuda, var längesen jag var där eftersom jag blivit lite för bekväm med http://www.sweclockers.com/ men det är ju mest mitt eget fel.

Visa signatur

Marantz NR1605, Rotel RB1090, Ino Audio piPs
SMSL SP200 THX Achromatic Audio Amplifier 888, SMSL M400, Audio-Gd NFB-11 (2015), Objective2+ODAC RevB, Audeze LCD-2 Rosewood, Monoprice M1060, ATH-M40x, Sennheiser HD660S, DROP X KOSS ESP/95X, Koss KPH30i, DROP X HiFiMan HE4XX

Permalänk
Medlem
Skrivet av larsalarsa:

Detta gäller i stora drag alla låg- till medelprismedier (Sweclockers får väl ändå tituleras som lågpris eftersom vi inte betalar någonting...). Kikar du på i princip alla stora nyhetsmedier i Sverige idag så använder man sig av direktkopierade eller lätt omskrivna pressreleaser från tid till annan. Särskilt idag när redaktionerna har krympt och skribenterna har mer på sitt skrivbord. Inga konstigheter att översätta pressreleaser och publicera (så länge de är faktakollade!). De medier där du generellt sett slipper pressreleaser är högkvalitativa vecko- eller månadsmagasin – se: Wired, The Economist, The New Yorker, Time m.fl..

Ja, och det är därför svenska medier generellt är relativt dåliga, och just därför som jag hellre betalar dyra slantar för just Economist och dessutom Le Monde (DN svär jag ganska regelbundet över och stoppar med jämna mellanrum prenumerationen tills jag får abstinens vid frukostbordet). Är det kvalitet som ingen annan erbjuder så har jag inga problem med att öppna plånboken.

Skrivet av larsalarsa:

Därför att det inte rör sig om sponsringar. Ett sponsrat samarbete innebär helt andra villkor. Det skulle innebära att saklighet, oberoende och andra viktiga journalistiska värden direkt kliver ut ur rummet och skulle kunna ifrågasättas. Det är en fundamental skillnad mellan journalistiskt arbete (oavsett om det är av låg eller hög kvalitet) och reklam. Det går att läsa sig till grundläggande kunskaper om de båda ganska enkelt via Google. Jag antar att du egentligen förstår skillnaderna dock.

Jo tack, det vet jag. Notera att jag inte sa att det var reklam utan "återgivna pressreleaser". Det blev kanske lite otydligt av att Jacob hade pratat om reklam (eftersom den han svarade på gjorde det). Men poängen kvarstår, det är inte redaktionellt innehåll att återpublicera pressreleaser, kanske finns det en dimension av journalistik i det men kvalitet är det definitivt inte. Det är utfyllnad, precis som TT-notiserna i dagstidningar.

Skrivet av larsalarsa:

Det innebär ju att du inte påverkas, över huvud taget, av att de inför en betalvägg på just videoklippen. Då kvarstår frågan om varför du engagerat dig i denna diskussion på ett så eldigt sätt!

Oj, gav det sådant intryck? Nej, jag är inte särskilt engagerad, men jag tyckte att det var lite dags med en gloves-off approach med tanke på det bedövande bifallet från tråddeltagare som tycker det är helt okej att be oss förändra vårt beteende i stället för att ta itu med att böka ut elefanten ur rummet. Eller för att använda det du själv skrev: "Jag kanske låter snappy; men vill egentligen bara diskutera och bolla tankar."

Permalänk
Medlem

Bara för jag går in till en affär betyder inte det att jag automatiskt kommer köpa nåt, samma när jag går in här till sweclockers jag hatar reklam vill jag köpa nåt går jag väl till prisjakt och kollar efter billigaste priset, inte klickar till företaget som gör reklam för x produkt det är inte så jag handlar.

Sen är reklamen oftast störig, stora banners som bara irriterar än lockar men det är ju min åsikt bara. En modell där man betalar som Plus då t ex hade jag väl kunnat göra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Commander:

Som sagt istället för att lägga alla ägg i en korg (reklam) varför inte göra upp det i flera. Flera personer skulle nog finansera bara för att stödja Swec av principskäl. Sedan har du personer som skulle nog finansera om de skulle få tröjor, och annat merch eller som i detta fallet bli reklamfritt. Även som någon tidigare live sändningar mm.

Helt enkelt ge möjligheter till det, att stänga in sig på bara en inkomstkanal bara för att man inte kan leva 100% på Patreon är bara dumt och lär sluta som CD försäljningen för skivbolagen.

Men hur mycket arbete ska du lägga ner för att ett par tusen ska slippa reklamen och samtidigt bara bidra med ett par procent av omsättningen? På er låter det som man kan få majoriteten av intäkterna från crowdfunding/frivilliga prenumeranter och tröjor, det kan man inte om man är i Geeks storlek, du måste i princip vara själv för att det ska gå. Sen säg att de gör fredagspanelen enbart tillgänglig till prenumeranter, hur många tittare tror du de skulle få då?

Att tro på mikrobetalningar är som att tro på betalväggar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Men hur mycket arbete ska du lägga ner för att ett par tusen ska slippa reklamen och samtidigt bara bidra med ett par procent av omsättningen? På er låter det som man kan få majoriteten av intäkterna från crowdfunding/frivilliga prenumeranter och tröjor, det kan man inte om man är i Geeks storlek, du måste i princip vara själv för att det ska gå. Sen säg att de gör fredagspanelen enbart tillgänglig till prenumeranter, hur många tittare tror du de skulle få då?

Vad är det du inte förstår.....inga betalväggar kombinera inkomster även från reklamen.
Ha vanligt utbud som det är, lägg till extra saker som intisament för folk att få betala, skalar man inte bort utan lägger till så kommer folk se mervärde och ser mer vilja att kunna betala för. Än tjänster där många sidor kapar ner på innehåll de tidigare hade, och slänger bakom betalväggar för något som användare tidigare nyttjade och även får gratis från andra källor.

Antingen är man med förändringen eller så hamnar man efter och tvinar bort, så har det varit i mer eller mindre alla yrken.

Visa signatur

Arch - Makepkg, not war -||- Gigabyte X570 Aorus Master -||- GSkill 64GiB DDR4 14-14-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 5900x-||- Gigabyte RX6900XT -||- 2x Adata XPG sx8200 Pro 1TB -||- EVGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- O2+ODAC-||- Sennheiser HD-650 -|| Boycott EA,2K,Activision,Ubisoft,WB,EGS
Arch Linux, one hell of a distribution.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Commander:

Vad är det du inte förstår.....inga betalväggar kombinera inkomster även från reklamen.

Vad är det inte du förstår, jag har utgått från att enbart betalande slipper reklam när du och flera andra skriver eftersom det är vad många diskuterar. Betalar någon 10 kr för att slippa reklam är det stor risk att det är en förlustaffär dessutom. Sätter du för högt minimumpris blir det bara gnäll istället. Allt detta leder till att du byter ut ett par procent av reklamintäkterna till prenumeranter i bästa fall.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Vad är det inte du förstår, jag har utgått från att enbart betalande slipper reklam när du och flera andra skriver eftersom det är vad många diskuterar. Betalar någon 10 kr för att slippa reklam är det stor risk att det är en förlustaffär dessutom. Sätter du för högt minimumpris blir det bara gnäll istället. Allt detta leder till att du byter ut ett par procent av reklamintäkterna till prenumeranter i bästa fall.

Du byter snarare ut från inga reklamintäkter till prenumeranter vilket många har skrivit i denna tråd. Måste inte vara allt eller inget heller, man kan göra grader.

Vad sägs om användaren kan välja att se 1 reklam i huvudbannern men inte runt om osv osv. möjligheter är många. Jag har inte sagt att det är lätt men att säga att allt är omöjligt och blocka adblock användare och säga livet är en fröjd och sticka huvudet i sanden är långt ifrån en lösning.

Visa signatur

Arch - Makepkg, not war -||- Gigabyte X570 Aorus Master -||- GSkill 64GiB DDR4 14-14-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 5900x-||- Gigabyte RX6900XT -||- 2x Adata XPG sx8200 Pro 1TB -||- EVGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- O2+ODAC-||- Sennheiser HD-650 -|| Boycott EA,2K,Activision,Ubisoft,WB,EGS
Arch Linux, one hell of a distribution.

Permalänk
Medlem

Jag vill nästan ha en poll för alla oss, och endast oss, adblock användare. För att se om det är vissa annons-placeringar som stör oss, vissa animerade reklamer, eller all reklam av principsak. Om folk har viljan att stänga av adblock filter för vissa annonsplaceringar eller icke animerade ena.

Skulle vara bra att få en överblick av vad folk tycker innan man drar några "det här är lösningen/problemet!" . Jag har en övertydligt klar bild av min egen åsikt. Antar att Sweclockers staff har en övertydligt klar bild av att alla användare ska acceptera alla annonser, och circlejerkers som inte bidrar till någonting. Hur vinner man tillbaka adblock användare? Det finns inga sajter på internet som ens har försökt kompromissa lite just för reklam-hatare. Nej minsann de ska stänga av sina adblockers och njuta av vår reklam!

Att blockera tillgång till vissa artiklar är inte fel imo, men det är fel utan att erbjuda en kompromiss av något slag. Man vinner inte tillbaka adblock användare genom att straffa dem imo.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Commander:

Du byter snarare ut från inga reklamintäkter till prenumeranter vilket många har skrivit i denna tråd. Måste inte vara allt eller inget heller, man kan göra grader.

Vad sägs om användaren kan välja att se 1 reklam i huvudbannern men inte runt om osv osv. möjligheter är många. Jag har inte sagt att det är lätt men att säga att allt är omöjligt och blocka adblock användare och säga livet är en fröjd och sticka huvudet i sanden är långt ifrån en lösning.

Nu har ju Geeks erfarenhet från supportersystem på FZ och verkar inte vara så sugna på att införa liknande igen.

Självklart skulle en del av de betalande – som när de frivilligt kan välja summa hamnar på 2-4.5 dollar i snitt – vara de som inte blockerat reklamen och samtidigt stått för många sidvisningar. Annonsörerna betalar ju för "impressions". I bästa fall ersätter du ett par procent av reklamintäkterna eller hur många hundralappar hade du tänkt dig att prenumeranter skulle betala i månaden? Vill du t.ex. att 5000 användare ska bidra med 5 miljoner om året så behöver de också betala 1000 kr/år. Samtidigt skulle du förlora reklamintäkter som ju totalt sett är tiotals miljoner, så hur mycket plus tror du att det går att gå egentligen.

Mikrobetalningar är lite som att förespråka att musikförsäljningen ska ersättas med att folk köper enstaka låtar för någon tia över nätet. Det du förespråkar är en gammallösning som nästan tog död på gamla branscher.

Permalänk
Geeks
SweClockers

@str8forthakill

Det finns alltid en liten klick som går till ytterligheter. Vi har full förståelse för att vissa ogillar reklam och kompromissar hela tiden genom att välja bort annonser som inte är relevanta eller kan uppfattas som störande. Det är ingen lätt avvägning att göra eftersom "bra" annonskunder inte växer på träd.

Syftet är såklart inte att straffa någon utan att upplysa Adblock-användare om hur annonsblockeringar påverkar SweClockers. Alla får då möjligheten att göra ett informerat val om de vill fortsätta blockera eller inte. Vår teori är att en betydande mängd inte aktivt blockerar just SweClockers utan att vi åker med av bara farten när allt fler installerar Adblock. Förhoppningsvis kan en hel del läsare tänka sig att göra ett undantag för att stödja sajten och med lite flyt kanske det räcker.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem
Skrivet av thexps:

På DN prenumererar jag, det kostar mig några tior i månaden och ger mig tillgång till mer än de 5 artiklarna i veckan man kan läsa som "vanlig" läsare.
Dessutom tar detta inte bort reklamen, detta är helt ok, fastän reklamen kan vara något störrande ibland.
Men detta gör mig ingenting! Innehållet är så pass bra och ger mig många timmars "underhållning" i veckan.

Det samma kan jag säga om sweclockers. Jag besöker sweclockers nästintill var dag, läser recensioner och kollar runt på forumet.
Sweclockers tycker jag desutom kan stoltsera med bra placerad reklam och relevant för mig.
För min del betalar jag gärna en slant var månad för någon form av "premium kund", dessutom får reklamen gärna vara kvar. Det stör mig inte, inte så pass mycket att jag inte kan unna personalen på sweclockers den inkomsten för att leverera en bra hemsida.

Skickades från m.sweclockers.com

Här håller jag helt med, oftast stör inte reklamen här på SweC då den är hyfsat välriktad och inte sällan faktiskt har vettiga erbjudanden som lockar. Jag själv ser stor nytta av att se när Komplett ska köra sina REA-race och ofta ses även produkter som jag sedan kan söka på i forumet och se om de är något att ha.

Nä, jag skulle inte vilja ha ett reklamfritt SweClockers, möjligen mer begränsad och som många säger utan animerade banners men inte helt utan. Orsaken till att jag skaffade AdBlock från början var för att Chrome sög ofantliga mängder minne då vi är två som surfar på datorn och lämnar massor av flikar öppna för att fortsätta senare. Och på bärbara där CPU var kass..

Här på SweC sköts det väl och jag skulle kunna tänka mig att donera en liten summa (inte så stor) för att låta sajten leva vidare, lite som med Wikipedia som ber om hjälp ibland.

Visa signatur

Storburk: Ryzen 7 3700X, MSI B450M Mortar, FD Define Mini, CM M2 Silent 720W, 32 GB, RX 5700 XT 8GB, NVME SSD + HDD - HTPC: Ryzen 5 2400G, 16 GB, NVME SSD, BeQuiet 550W

Permalänk
Medlem

Nu har jag inte orkat läsa igenom allt då jag är lat och det är för mycket text, väldigt likt reklam på nätet, alldeles för mycket och överallt. Så ett förslag som jag såg flera nämna, låt användare betala. Det hade svarats med att tester visat att det är få som vill betala för sig. Men vafan, varför måste allt vara svart å vitt? Låt mig betala för att se på swec reklamfritt och låt andra som inte vill eller kan få ha kvar sin reklam på deras browsers. Jag kan inte tro att jag som enskild person och ip nummer genererar speciellt mycket cash i reklamintäkter och det måste ju ni sitta inne på uppgifter av hur mycket en "vanlig" swec användare genererar. Ta den summan och låt oss betala den som inte vill ha plotter i våra browsers som sticker i ögonen.

Vill också bara passa på att flika in för statistikens och feedbacks skull att detta är inte okej och fortsätter det så kommer jag att leta efter saker oftare på andra siter.

Edit: Läste igenom den första posten igen för att checka av så jag inte skrev något tokigt men blev bara mer upprörd.

Första raden:
"SweClockers besöks av många teknikkunniga läsare och är därför särskilt utsatta för program som blockerar annonser."
Bra start! En liten flirt med läsarna och antagligen ren rak stämmande fakta.
Andra raden:
"Tvärtemot vad många tror betalar inte annonsörerna för antalet klick utan för den totala mängden annonsvisningar"
Motsägelsefullt från den bara raden över där vi var teknikkunniga men jag kan nog ge er den det är säkert många som inte har koll på det dock borde det väl 2016 vara förstått av många att det inte är klick som ger pengar för hur många är det som egentligen klickar på annonser regelbundet?
Men här kommer det som gör mig upprörd.
"Många blockerar reklam i största allmänhet, ofta för att bli av med störande annonser på andra sajter, och tänker inte på att detta samtidigt drabbar SweClockers."
NEJ! Jag är som ni skrivet en teknikkunnig läsare och jag har installerat ett tillägg i min browser för att slippa se reklam på internet, PÅ HELA INTERNET oavsett vilken sida det är. NI (swec) åker inte bara med på ett bananskal, ni har reklam och jag vill inte ha reklam. Här bör det komma produktiva förslag på eventuella lösningar så det inte bara blir surt rant men det har jag ju redan skrivit innan edit.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dimestam:

[...] Syftet är såklart inte att straffa någon utan att upplysa Adblock-användare om hur annonsblockeringar påverkar SweClockers. Alla får då möjligheten att göra ett informerat val om de vill fortsätta blockera eller inte. Vår teori är att en betydande mängd inte aktivt blockerar just SweClockers utan att vi åker med av bara farten när allt fler installerar Adblock. Förhoppningsvis kan en hel del läsare tänka sig att göra ett undantag för att stödja sajten och med lite flyt kanske det räcker.

Här tror jag tyvärr att ni är lite naiva, både vad gäller era användare men främst gentemot era annonser. Ni vill kanske tro att era annonser inte är problemet, att alla skaffar adblockers för resten av internet och att ni inte är en del av problemet men just nu är framsidan (första man möts av innan man scrollar dvs) täckt av ca 30%-40% annonser. Jag kommer oftast hit för att läsa nyheter och just nu får en enda nyhetsnotis plats på er hemsida utan adblocker (återigen, sidan man möts av innan scroll). För mig personligen åker trovärdigheten med icke-störande annonser med detta. Hur ofta använder man google och stör sig på att en stor andel av informationen man vill åt är dold pga annonser?

Ni är ofta med på när företag irriterar sina användare genom att inte vara "med i gamet", här tycker jag att ni själva sniffar på samma territorium.

Permalänk
Avstängd

@Videoapan: "oftast stör inte reklamen här på SweC då den är hyfsat välriktad"

Den reklamen är ju så mycket mer värdefull än diverse reklam på andra nyhetssiter av olika genre som riktar sig blint och fiskar nån bråkdel av besökare.
Sweclockers får bra betalt för sin reklam, för min egen del som jag tidigare sade att jag har adblock på hemma.
Jobb mobilen och privata som jag använder hade jag det inte.
Känns som Sweclockers är lite giriga och vill äta hela kakan....
Själv tycker jag Swec har alltid varit lite amatörmässiga, med tanke på videoklippen och så. Förutom Jonas chassi recensioner och tomas nya skärm "visioner".
Forumet och marknaden är bra.

Permalänk
Medlem

Tänkte slänga in lite feedback i mitt tycke.
Reklam överst och vid sidan stör mig inte så mycket, men när reklam slängs in mitt mellan allt innehåll orkar jag inte med det.
Exempel:

Visa signatur

🖥: CPU: Intel Core i7-4790K Mobo: Asus Maximus VII Gene GPU: ASUS GTX 1070 ROG Strix OC RAM: Corsair Vengeance Pro 16GB 2133Mhz SSD: Samsung 840 EVO 250GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W CPU-kylare: Noctua NH-D15S Chassi: Fractal Design Arc Mini
🎧: Sennheiser PC 363D
📱: LG G6
🎧: Sony WH-1000XM2

Permalänk
Avstängd

Känns inte längre om placering av reklam utan Swec´s ansende, från en gilla site till en site med dålig eftersmak. Synd...

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av hakke87:

Nu har jag inte orkat läsa igenom allt då jag är lat och det är för mycket text, väldigt likt reklam på nätet, alldeles för mycket och överallt. Så ett förslag som jag såg flera nämna, låt användare betala. Det hade svarats med att tester visat att det är få som vill betala för sig. Men vafan, varför måste allt vara svart å vitt? Låt mig betala för att se på swec reklamfritt och låt andra som inte vill eller kan få ha kvar sin reklam på deras browsers. Jag kan inte tro att jag som enskild person och ip nummer genererar speciellt mycket cash i reklamintäkter och det måste ju ni sitta inne på uppgifter av hur mycket en "vanlig" swec användare genererar. Ta den summan och låt oss betala den som inte vill ha plotter i våra browsers som sticker i ögonen.

Vill också bara passa på att flika in för statistikens och feedbacks skull att detta är inte okej och fortsätter det så kommer jag att leta efter saker oftare på andra siter.

Edit: Läste igenom den första posten igen för att checka av så jag inte skrev något tokigt men blev bara mer upprörd.

Första raden:
"SweClockers besöks av många teknikkunniga läsare och är därför särskilt utsatta för program som blockerar annonser."
Bra start! En liten flirt med läsarna och antagligen ren rak stämmande fakta.
Andra raden:
"Tvärtemot vad många tror betalar inte annonsörerna för antalet klick utan för den totala mängden annonsvisningar"
Motsägelsefullt från den bara raden över där vi var teknikkunniga men jag kan nog ge er den det är säkert många som inte har koll på det dock borde det väl 2016 vara förstått av många att det inte är klick som ger pengar för hur många är det som egentligen klickar på annonser regelbundet?
Men här kommer det som gör mig upprörd.
"Många blockerar reklam i största allmänhet, ofta för att bli av med störande annonser på andra sajter, och tänker inte på att detta samtidigt drabbar SweClockers."
NEJ! Jag är som ni skrivet en teknikkunnig läsare och jag har installerat ett tillägg i min browser för att slippa se reklam på internet, PÅ HELA INTERNET oavsett vilken sida det är. NI (swec) åker inte bara med på ett bananskal, ni har reklam och jag vill inte ha reklam. Här bör det komma produktiva förslag på eventuella lösningar så det inte bara blir surt rant men det har jag ju redan skrivit innan edit.

Problemet är att lösningen som föreslås förmodligen inte löser problemet. Detta då det kostar mycket per betalande användare för att implementera och underhålla en sådan 'lösning', tyvärr. Finns flers bra inlägg där detta lyfts.

Permalänk
Medlem

Med och utan för min del.

Visa signatur

| I7 3770K | NH-D14 | Asus P8Z77 V | Corsair AX 760 | Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 | Fractal Design R4 | Cruical BallistiX Tactical 16GB | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung 850 EVO 500GB | 1TB WD | Windows 10 Pro |