Permalänk
Medlem

Asus p5b-plus vista BIOS problem?

Inhandlade i dagarna en ny dator. Vid första uppstarten hittade den inte mitt ps2 tangentbord, testade flera andra, samma problem.

Åkte då och köpte ett USB-tangentbord, då hittar den ett tangentbord, går in i bios och ändrade endast så att klockan stämde, sparar och startar om, får då upp meddelande om Overclocking failure, press F1 to enter bios, press F2 to continue.

Trycker jag då på F2 startade datorn upp och jag kunde installera windows. Vid nästa omstart låser sig BIOSet innan jag får en chans att trycka på någonting, går då igenom proceduren med att ta ur batteriet och reseta bioset. Får då återigen upp meddelandet om overclocking failure, trycker jag på F2 startar datorn upp som vanligt. Trycker jag på F1 och går in i bios fungerar det, men så fort jag ändrar något låser sig bioset vid nästa uppstart.

Summering.

Windows fungerar perfekt, alla komponenter fungerar. Dock kan jag inte starta upp datorn utan att första ha reseta bioset varje gång, det är otroligt störande. Har läst om flera som haft liknande problem på andra forum, men det verkar inte finnas någon lösning som fungerar.

Vad kan mitt problem vara?

Jag har uppdaterat till senaste biosversionen.

Jag har inte försökt att överklocka.

Har kört igenom memtest, inga fel på minnena.

Specs
Intel core2duo E6420 2.13GHz
Asus p5b-plus vista editon
TwinMOS DDR2 PC5300 2048MB
Nvidia 8600GT
Hiper HPU-4M530 Type-M Black 530W ATX
Samsung 400GB SATA

Visa signatur

ride the big one

Permalänk

har du testat att bya moderkortet?

Visa signatur

Avatarkreds till: http://imgur.com/HOxIL
Alakai säger: Ryssen skrattar. Norrland hembränner på uppdrag av regeringen. Sälar dör i blyförgiftning, fulla och glada. Förvirringen är total. Kungen är nöjd.

Permalänk
Avstängd

Tror det kan vara minnena, har du kollat kompatibilitets listan som är för det moderkortet, har haft liknande problem med ett asus p5b-e. Testa att sätta dem lågt & cl5 eller på auto.

Permalänk
Medlem

Har nu löst problemet genom att göra följande

länk

Förstår inte riktigt varför det funkar, men det gör det så jag är nöjd!

Visa signatur

ride the big one