Adapter till iMac 2011 Thunderbolt

Permalänk

Adapter till iMac 2011 Thunderbolt

Tänkte få lite nytta av min gamla iMac. Gör lite stop-motion som hobby och kopplar alltså in kameran till datorn. Behöver adapter för att gå från USB C till gamla Thunderbolt (iMacen har bara USB 2, för långsamt). Apple säljer ju en adapter men det är satans dyrt givetvis. Mini DP är ju samma kontakt som Thunderbolt men frågan är funkar det för detta ändamål? Kameran skickar ju en live-bild till datorn men ska ju även skicka en fil när man tar en bild. Hittade denna adapter

Vad tror ni? Någon som testat något liknande kanske? Sökt runt på alla möjliga sidor efter specifikt Thunderbolt 1/2 till Thunderbolt 3/USB C men inge napp.

Visa signatur

Stop-motion kreatör på hobbynivå Youtube

Permalänk
Medlem

Var inne på ett liknande spår för ett antal år sen. DÅ var det bara Apple’s adapter som funkade om man skulle få ut Thunderbolt 3. Situationen kan ju ha ändrats till idag, naturligtvis. Om det egentligen är USB 3.0 du vill ha så finns det en annan väg. Det fanns en hel massa Thunderbolt 2-hubbar när det begav sig. Dessa gav USB 3.0 samt en massa annat, DisplayPort och Ethernet och vad det nu var. Möjligen kan du hitta någon sådan för en billigare peng, men då är det ju nåt gammalt överskott i så fall.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem

Tidiga Thunderbolt (1&2) är lite av ett träsk. Samma port skickar även bild men där är kraven annorlunda.
Ovan adapter kommer garanterat inte att fungera om du ska koppla in kameran och överföra filer.

"Thunderbolt och Thunderbolt 2 är inte samma sak som Mini DisplayPorten. De har samma form, men använder olika symboler på kabeln och porten. Denna port stöder dock Mini DisplayPort för videoutgång, så du kan använda en Mini DisplayPort-kabel för att ansluta en Mini DisplayPort-skärm. ”

Du behöver sannolikt någon form av docka eller kraftfullare adapter, till exempel nedan:
https://www.kanex.com/thunderbolt-esata