Bygga eget höj-och sänkbart bord?

Permalänk
Medlem

Bygga eget höj-och sänkbart bord?

Jag har länge haft ett skrivbord från Kinnarps (tror jag det är, står på vinden nu så kan inte kolla) som jag köpte från ett kontor som bygge lokaler.
Det ser ut såhär:
https://uploads.units.se/extrabilder119734_large.jpg

Det är stabilt som attan och håller för en person att bokstavligen stå på. Så funktionellt är det absolut.
Men jag är väldigt trött på det enorma benet i mitten och den fula grå spånskivan (min är ej vit utan riktigt trött grå färg).

Istället hade jag velat köpa ett par sådana här ben från IKEA
https://www.ikea.com/se/sv/p/bekant-underrede-sitt-sta-f-bord...

Och kombinera med en skiva i massivt trä.
Har letat runt mycket på alla affärer som bauhaus, k-rauta, byggmax osv.
Ikea har en väldigt populär skiva som heter Karlsby, som till utseendet är perfekt (och omtyckt av många på youtube etc).
Ser ut såhär:

Den har snygg färg och hade varit perfekt om den inte vore 60cm djup. Och det problemet verkar vara för nästan alla köksskivor, alla är 60cm djupa. Känns lite kort för min del och förstår inte hur folk kan använda tangentbordet knappt 10cm från bordskanten eller ha skärmen så pass nära. (ser så ut på alla bilder folk tar med denna skiva)

Till slut hittade jag en skiva på bauhaus som är 80cm djup men inte exakt lika snygg som Karlsby.

https://www.bauhaus.se/arbetsskiva-hardtra-c-d-2020x800x26mm-...

Jag undrar om någon har testat denna skiva eller dessa ben och tycker dem är bra eller har andra rekommendationer innan jag köper.
Är medveten om att bordet kanske blir något mindre stabilt utan det massiva benet i mitten som mitt kinnarps bord har men denna gång är jag nog reda att byta ut funktionalitet för lite design.

Permalänk
Medlem

Jag har exakt den skivan du länkade till, jag oljade in den så den fick en mörkare färg, då ser den mer ut som IKEA skivan.
Fick även slipa kanterna för dom var sylvassa.
Har numera kapat den efter flytt för att få in den i alkovet, men den var riktigt stabil i sin fulla längd, bör inte var några problem med höj- och sänkbara benen från IKEA.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 5600X | Palit GameRock 2080 | 32GB ram | CoolerMaster NR200P | Sabrent M.2 NVME SSD Gen4 | Windows 11 Pro 64-bit | Dell S2721DGFA 27" 165Hz