Sur, Ledsen, Galen?! Skriv av er här!

Permalänk
Medlem

UPS och deras skämt till leverans till privatpersoner.

Varit hemma hela dagen och väntat på leverans, helt plötsligt får man ett meddelande att de har försökt leverera men ingen var hemma...Jo tjena!
När man ringer till kundtjänsten så säger de att det kan ta 1-3 arbetsdagar att lägga in ett telefonnummer i beställningen om man ringer efter 12. Men om man ringer innan 12 är det inga problem....fattar inte vad som hände där :/

Permalänk
Medlem

Sur...small till i ryggen i onsdags och är nu sängliggande /soffliggare när jag vill spela zyberpunk 2077,
För ont för att sitta i datorstolen😐🥲

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hondaxl:

Sur...small till i ryggen i onsdags och är nu sängliggande /soffliggare när jag vill spela zyberpunk 2077,
För ont för att sitta i datorstolen😐🥲

Måste gjort väldigt ont då du till och med slant med fingrarna när du skulle skriva Cyberpunk 2077
Vet själv hur det är med ryggplåga. Har haft stora problem med korsryggen förr i tiden tack vare tunga lyft när vi skulle packa 2,5 meter långa väggskenor i en maskin. Det håller inte i längden. Har slutat på det jobbet sedan länge och ryggen har återhämtat sig ganska bra

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem
Skrivet av AMD-FX:

Måste gjort väldigt ont då du till och med slant med fingrarna när du skulle skriva Cyberpunk 2077
Vet själv hur det är med ryggplåga. Har haft stora problem med korsryggen förr i tiden tack vare tunga lyft när vi skulle packa 2,5 meter långa väggskenor i en maskin. Det håller inte i längden. Har slutat på det jobbet sedan länge och ryggen har återhämtat sig ganska bra

Gött,själv skulle jag lägga tillbaka toalettborsten när det knaka😄 förmodligen bägaren som rann över då jag vsrit stel i ryggen länge och slarvat med träning.

Permalänk
Medlem

Är inne i en sådan här period där "allt går åt helvete för mig".

Nageltrång som vägrar ge med sig i 1 månad.
Min tinnitus är på nivå 10/10 sedan 1 1/2 vecka, detta är de värsta och de som orsakar mig mest stress, ångest nu.
Utbildningen man går känns inte rätt
Vaknade pang med kramp i BÅDA vaderna kl 05.30 imorse. Fortfarande småkramp o ont efter det.
Fick hem en billig skärm som kändes riktigt bra. 2290:- och färgerna var bra för priset, flytet i spel var bra. INGEN bleeding och väldigt lite ips glow vilket är typ wtf händer typ aldrig. ->>>> STUCK JÄVLA PIXEL NÄSTAN MITT I SKÄRMEN. Rött jävla lasersikte.
Provade alla trix för "unstuck" men utan framgång.

Bara skicka tillbaka på ångerrätten och glömma den(går inte på garanti för utbyte, kunde skickas till MSI men nej tack).
Priset är 3000:- igen och den var prisvärd pga sitt pris.

Nu går jag och lägger mig, inte för jag kan sova när tinnitus vrålar på en som en förbannad italiensk mossa vrålar på hennes barn som sabbade pastan.

Permalänk
Skrivet av Hondaxl:

Gött,själv skulle jag lägga tillbaka toalettborsten när det knaka😄 förmodligen bägaren som rann över då jag vsrit stel i ryggen länge och slarvat med träning.

Gjorde i stort sett exakt likadant på nyårsafton. Kan sitta en stund, men sen är det ryggläge som gäller .

Permalänk
Medlem

Bytt ut min backup-nas idag, den gamla är långsam och vill inte vara med riktigt.
Tänkte att nu blir det mer ös i säkerhetskopieringen NAS--NAS då de tidigare kört via FTP, nu kan jag köra rsync.

Lite snabbare, men inte mycket, ftp gav 6-7Mbyte/s (!) och nu var det 11-12.
Vilket slog mig och jag kollade länken mellan huset och garaget, 100Mbit only...
Tack och lov så låg felet i Switch på switch på switch. Det var inte ok bevisligen, drog kabeln annan väg så det vara var 2 switchar och nu var det Gigabit mellan NASarna.
75Mbyte/s, nice.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

Efter ett bra jullov hemma med familjen och tjejen så bär det av igen till studieorten för vem vet hur lång tid utan att få se tjejen sin. Börjar bli tungt med distansförhållande, första året vi var tsm så var jag i armén, därefter mellanjobbade jag som lastbilschaufför och nu år 4 bor jag 500km från henne😐 Som tur bara 5 månader tills vi kan flytta ihop.

Permalänk
Medlem

Jag är så trött på Corona. Sitta isolerad i hemmet 24/7, det är kul att jobba hemma ibland men att konstant sitta själv är inte kul.

Jag saknar att gå ut utan att tänka. Jag saknar mina kollegor, jag saknar att äta ute.

Ugh ska bli skönt när detta är över.

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Medlem

Så trött på vintern som aldrig kan bestämma sig här i landet, är en vintermänniska i grund och botten och borde därmed egentligen bo i dalarna eller uppåt i landet. Väl när det faller säkert en 15cm snö här i Örebro under hela dagen så ska det fan-i-mig regna hela kvällen. Sure mycket snö ligger ju kvar imorgon m plus att det ska snöa lite i natt. Önskar bara att det kunde slå till och vara vinter...Punkt.
Som tur är är ju dom flesta meteorologer överens om att vintern har kommit nu och att det inte är någon temporär kyla.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Inaktiv

Jag blir så trött och slut på datorer... Det här blir nog min sista PC tror jag. Har byggt 5 datorer själv (och haft 3 färdigbyggda under en del av 00-talet) sedan 1887 höll jag på att skriva, men nä, 1997 ska det vara! Har aldrig varit så värst supernöjd med någon av dem måste jag säga, det var som alltid något som strulade.

Min senaste, som är värstingen i klassen både i pris och prestanda, har roat sig upprepade gånger under en tid nu med att få "slut på minne" - fast det finns gott om minne kvar, både RAM till CPU och GPU. Vettifasen vad som orsakade det, hade igång systemövervakaren för att se om minnet kröp ned mot kritiska nivåer (har 64GB RAM), men näpps. Inget konstigt märktes, och sedan, flärp, så börjar skärmen brytas sönder i synliga polygoner och blinka och ha sig och så kraschar nästan alla öppna program, chrome, steam, battle.net, sonos, spotify osv. Även windows' felhanterare gnäller över att den inte kan starta på grund av inget minne... *suck*

Men det fanns massor av minne sa systemövervakaren, iallafall fram till just före ögonblicket då problemet uppstod. Tyvärr kraschade den också, så det går inte att utesluta att något omedelbart slukade allt tillgängligt minne vilket sedan fick datorn att få tuppjuck. Eller så var det fragmentering, fast felfrekvensen såg ut att kortas i periodicitet så jag vet inte hur det skulle förklaras isåfall - fick starta om datorn ungefär en gång per dag till sist. Fan vet.

Hatar när det går troll i elektronik, särskilt dyr elektronik. Dock TROR jag det var AMDs grafikdrivrutin som buggade denna gången, jag uppdaterade för ett antal dagar sedan nu och felet har inte visat sig sedan dess. Men mitt sekundära grafikkort tog ändå semester häromdan och har inte heller setts till sedan dess. Bara femtielfte gången det händer nu... *suck*

Funderade på att byta mina två Vega64 mot ett 6900XT, men ska jag verkligen sänka femton papp på en dator som är över 3 år gammal nu? Det tar emot. Och så kommer väl PCIe 5 och DDR5 under nästa år någongång typ och då kommer jag känna det som att jag köpt ned mig i gammal teknik. Så jag struntar väl i det och bara kör på så som det är istället, blir billigast så.

Känns som att detta blir min sista PC faktiskt. Jobbigt att mecka och strula hela tiden, har varit mycket tjall med den här datorn (strulet med att få igång min Optane M.2-disk var en tragedi i 3 akter värdig ett epos av Homeros till exempel). Blir väl en Mac istället nästa gång tror jag; nu när de går över till hemgjorda processorer verkar det som de kommer satsa betydligt mer på grafikprestanda också, vilket ju var Mackarnas stora svaghet historiskt. Skulle man ha ens någotsånär grafikprestanda var man ju tvungen att köpa en Mac Pro för hurmycketsomhelst. Men nu blir det deras egen grafikteknik istället, det verkar mycket lovande, även om Mac aldrig blev något stort inom spelvärlden.

Spelar ju i och för sig typ aldrig några nya lir ändå numera, känner varken lust eller ork även om jag hela tiden tycker att jag borde gilla det. Spelande har ju varit viktigt för mig ända sedan jag fick mitt NES julen '86, och köpte min egen Amiga A500 sommaren året därpå. Men nu orkar jag inget. Sista jag försökte komma in i var DOOM Eternal, men tempot var för hetsigt, kändes inte kul.

Har till och med stängt av WoW nu, senaste expansionen suger så jäkla mycket r-v. Känner absolut noll motivation.

Sen har jag fått tendinit eller något sånt i akillessenan i vänsterbenet mitt också, just där den fäster i vadmuskeln. Ingen aning varför: jag har inte överansträngt den och det har suttit i sedan typ mitten på december eller kanske lite före det till och med. Så nu gör det ont som fan att gå, och antiinflammatoriskt biter inte för fem öre. Vettifan vad jag ska göra.

Kunde känt mig inkurad på grund av korona; jag KAN INTE gå ut! Det gör för ont. *suck* Fast idag var jag ändå ute en sväng, var tvungen. Handlade en ansiktsmask i tyg, en 20W USB-C nätadapter samt Apples trådlösa laddare till iPhone/Apple Watch. Ska ha den i min reseväska tänkte jag. Käkade även på Bastard Burgers när jag ändå var i närheten; var inte så dumt faktiskt, även om det nog är ganska överdrivna priser där faktiskt. Var länge sedan sist dock, så jag struntar i att det kostade.

Skrivet av RVX:

Så trött på vintern som aldrig kan bestämma sig här i landet, är en vintermänniska i grund och botten och borde därmed egentligen bo i dalarna eller uppåt i landet.

Är ju själv norrlänning, och minns hur jäkla mycket snö det var när man var liten grabb i Luleå, bodde där fram till '83. Det var härligt, men visst, det sved också i skinnet när man fick gå i 25 minus med snöflingor som små korn av grovsalt blästrandes i ansiktet av nordanvinden.

Vet inte hur jag hade pallat med det klimatet idag, efter man mjukats upp av årtionden här i söder. Förmodligen är jag för tunnhudad numera, fast vintrarna sägs ju ha blivit betydligt mildare däruppe också, så det är ju som inte samma sak längre isåfall...

Permalänk
Avstängd

Måste fixa bilen, ena ballast hade brunnit så fick byte ut den då byte jag även andra sidan.

Jag fixade även bakljuset, och när jag skulle testa så funkar inte framljusen och ena bankljuset det slutar med att jag fick åka in på HORNBACH för att kunna undersöka bilen då visar det sig att bakljuset så var kontakten dålig och tog tid innan jag löste det, sen var det framljusen och då visar det sig att båda säkringen hade brunnit upp så jag lånade från helljuset och tillslut så fick jag igång framljuset men nu har jag ett annat problem och det är att dom lyser svagt.

Då blir det att jag får felsöka idag/imorgon.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon132576:

Är ju själv norrlänning, och minns hur jäkla mycket snö det var när man var liten grabb i Luleå, bodde där fram till '83. Det var härligt, men visst, det sved också i skinnet när man fick gå i 25 minus med snöflingor som små korn av grovsalt blästrandes i ansiktet av nordanvinden.

Vet inte hur jag hade pallat med det klimatet idag, efter man mjukats upp av årtionden här i söder. Förmodligen är jag för tunnhudad numera, fast vintrarna sägs ju ha blivit betydligt mildare däruppe också, så det är ju som inte samma sak längre isåfall...

Jag kan som sagt inte få nog av kylan, har haft små sporadiska planer på att flytta uppåt i landet för att slippa det vi just nu får uppleva. Knappt nån vinter alls ibland, utan typ Storbritannien väder året om...ständig höst.
Vissa gillar sol och värme året om. Jag vill ha kyla....på vintern. Inte kanske -25° ständigt, men kallt never the less

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av RVX:

Vissa gillar sol och värme året om. Jag vill ha kyla....på vintern. Inte kanske -25° ständigt, men kallt never the less

En del av mig känner jättesaknad av riktig vinter. Det är som ett vemod inom mig när jag tänker tillbaks på min tidiga ungdom.

Sist vi hade en längre period med snö som låg kvar i mer än ett par dagar i Göteborg var i februari för snart tre år sedan. (!) Då hade vi nästan en hel vecka med flera decimeter av världens vackraste snö som täckte precis allting likt fluffig bomull, helt vindstilla och konstant -5 grader. Alla ljud dämpades, spårvagnarna susade fram näranog i tystnad, och det annorstädes evigt närvarande dånet från E20 och E6 tonade bort nästan helt. Det var så jäkla underbart, nästan som i en saga!

...Men sedan kom ju det förbannade blidvädret och smälte bort allting över en natt, såklart...

Det är fantastiskt att bo i en storstad med det utbud av allt som erbjuds, men vinterklimatet suger ju fett, tyvärr. Om vi kunnat flytta bort golfströmmen litegrann vintertid hade det inte varit så dumt! Norrmännen har det bra på den punkten fortfarande, inlandet får massor av snö. Man kan titta på Teslabjörns videor istället och njuta!

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon132576:

En del av mig känner jättesaknad av riktig vinter. Det är som ett vemod inom mig när jag tänker tillbaks på min tidiga ungdom.

Sist vi hade en längre period med snö som låg kvar i mer än ett par dagar i Göteborg var i februari för snart tre år sedan. (!) Då hade vi nästan en hel vecka med flera decimeter av världens vackraste snö som täckte precis allting likt fluffig bomull, helt vindstilla och konstant -5 grader. Alla ljud dämpades, spårvagnarna susade fram näranog i tystnad, och det annorstädes evigt närvarande dånet från E20 och E6 tonade bort nästan helt. Det var så jäkla underbart, nästan som i en saga!

...Men sedan kom ju det förbannade blidvädret och smälte bort allting över en natt, såklart...

Det är fantastiskt att bo i en storstad med det utbud av allt som erbjuds, men vinterklimatet suger ju fett, tyvärr. Om vi kunnat flytta bort golfströmmen litegrann vintertid hade det inte varit så dumt! Norrmännen har det bra på den punkten fortfarande, inlandet får massor av snö. Man kan titta på Teslabjörns videor istället och njuta!

You put it perfectly, sammanfattar exakt hur jag känner

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Jag tar nån öl nu och kollat några avsnitt ur https://www.imdb.com/title/tt6322264/ på Netflix. Det får mig verkligen att tänka på hur hopplöst det är i typ hela världen. Vi i Sverige har trots allt ganska mycket tur men det är också så mycket fel här och det kan bli värre snart

Permalänk
Medlem

Trängselskatt 179kr i Oktober.
Glömmer bort att betala.
Trängselskatt för Oktober i Januari 679kr.

Fan.

Visa signatur

i7 4790k | Asus Z97M-Plus | 16gb ram | Asus Strix 970 | Phanteks PH-TC12DX | Samsung 850 Evo 250gb | Corsair Force GS 120gb | Fractal Design Integra M 650w | Fractal Design Define Mini C

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Snorlena:

Trängselskatt 179kr i Oktober.
Glömmer bort att betala.
Trängselskatt för Oktober i Januari 679kr.

Fan.

Jag åkte på en "Infrastrukturavgift" för ett antal år sen när jag åkte över motalabron. Hur drygt är det inte att man måste ha en autogiro för Trängselskatt, en autogiro för Fordonsskatt och en autogiro för Infrastrukturavgift. Tror att jag har autogiro för allt och missar betalningen. Då blev det en tilläggsavgift på 300 kr.

Permalänk
Inaktiv

Apple vägrar dra pengar från mitt betalkort; det "godkänns inte", som är det hjälpsamma felmeddelandet. Finns miljoner pengar på kontot (hm, nästan, tusentals iallafall...), jag har köpt förut från Apple med samma kort senast i november för ännu större belopp, gick bara bra den gången. Internetbetalning och apple pay är aktiverat, inget bedrägeriskydd som spökar, har snackat med banken två gånger nu och de säger att inget är fel på deras sida, kortet är OK, tekniken funkar som den ska och att ingen begäran om att dra pengar ens kommer till dem från Apple.

Lagt till mitt kort och skrivit in alla uppgifter en gång till tusen gånger (godkänner med BankID app varje gång utan problem, men efteråt tar det ändå stopp), tagit bort Apple Pay och lagt till det igen (och igen), inget hjälper. La en helt ny beställning, gjorde ingen skillnad alls, kunde inte betala den heller. Men jag kunde köpa ett spel från App Store för 85 spänn nu ikväll... Det gick fan.

Ringde Apple två gånger i fredags, inga vettiga eller hjälpsamma svar. De skulle eskalera till tekniska avdelningen eller vafan, skulle ta en till två arbetsdagar. Nu har både måndag och tisdag passerat utan att de hört av sig, jävla skit alltså, jag blir så förbannad. Bara typ två dagar kvar och sedan annuleras min beställning automatiskt, då hamnar jag sist i kön igen.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon132576:

Apple vägrar dra pengar från mitt betalkort; det "godkänns inte", som är det hjälpsamma felmeddelandet. Finns miljoner pengar på kontot (hm, nästan, tusentals iallafall...), jag har köpt förut från Apple med samma kort senast i november för ännu större belopp, gick bara bra den gången. Internetbetalning och apple pay är aktiverat, inget bedrägeriskydd som spökar, har snackat med banken två gånger nu och de säger att inget är fel på deras sida, kortet är OK, tekniken funkar som den ska och att ingen begäran om att dra pengar ens kommer till dem från Apple.

Lagt till mitt kort och skrivit in alla uppgifter en gång till tusen gånger (godkänner med BankID app varje gång utan problem, men efteråt tar det ändå stopp), tagit bort Apple Pay och lagt till det igen (och igen), inget hjälper. La en helt ny beställning, gjorde ingen skillnad alls, kunde inte betala den heller. Men jag kunde köpa ett spel från App Store för 85 spänn nu ikväll... Det gick fan.

Ringde Apple två gånger i fredags, inga vettiga eller hjälpsamma svar. De skulle eskalera till tekniska avdelningen eller vafan, skulle ta en till två arbetsdagar. Nu har både måndag och tisdag passerat utan att de hört av sig, jävla skit alltså, jag blir så förbannad. Bara typ två dagar kvar och sedan annuleras min beställning automatiskt, då hamnar jag sist i kön igen.

Har för mig att jag läst om dessa problem uppkommit sen något nytt säkerhetssystem installerats och det strular för fler med bankkort. Tror det var här på forumet eller om det var på flashback jag läste om det. Goggla så bör du hitta mer info.
Har för mig att de som skrev hade problem att köpa spel via steam.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Stefflo:

Har för mig att jag läst om dessa problem uppkommit sen något nytt säkerhetssystem installerats och det strular för fler med bankkort.

Ja, jag ringde Apple igen och snackade med dem efter att jag efter nästan 3 arbetsdagar fortfarande inte fått återkoppling från dem. De sa att de hade tekniskt strul med betalningar på grund av det här nya EU-tjafset, men det gäller tydligen bara ett fåtal personer/betalkort, för annars hade de ju lagt tio tusen miljoner hästkrafter på att lösa strulet istället för att bara låta det fortgå dag efter dag.

Vi kunde inte gre ut problemet, och jag har ju såklart inget annat betalkort att prova med, men som tur är har man en farsa i livet fortfarande så han kunde komma till undsättning. Funkade att ta ordern på hans kort istället... Tjo flöjt.

Sedan ringde hans bank upp honom medans vi satt i telefon men kom inte fram, de undrade säkert varför det gjordes en kortbetalning från en ort men godkändes via hans bankid från en annan. Hummm!

Jaja. Vi får se hur det slutar. Teknikens under upphör aldrig...förundra. *suck*

Har varit ute och försökt fylla mina Apple Watch-ringar idag och blivit regnad på. Ingen lust att gå till gymmet när bastun där är avstängd och kanske simhallen också, vet inte om valhallabadet ens är öppet nu pga denna förbannade korona. Man vill ju kunna slappa i värmen efteråt, annars, vad är vitsen med att ens gå dit?!

Att folk inte kan vara vettiga och hålla avstånd och sånt, det gör en ju nipprig. Bor massor av studenter runtikring mig, och det är fan fest hos dem vareviga helg, det är som att de inte alls kopplar vad som pågår i samhället just nu. Själviska små glin är vad de är. De saboterar ju bara för sig själva och alla andra när nedstängningarna måste stramas åt! *morr*

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon132576:

Ja, jag ringde Apple igen och snackade med dem efter att jag efter nästan 3 arbetsdagar fortfarande inte fått återkoppling från dem. De sa att de hade tekniskt strul med betalningar på grund av det här nya EU-tjafset, men det gäller tydligen bara ett fåtal personer/betalkort, för annars hade de ju lagt tio tusen miljoner hästkrafter på att lösa strulet istället för att bara låta det fortgå dag efter dag.

Vi kunde inte gre ut problemet, och jag har ju såklart inget annat betalkort att prova med, men som tur är har man en farsa i livet fortfarande så han kunde komma till undsättning. Funkade att ta ordern på hans kort istället... Tjo flöjt.

Sedan ringde hans bank upp honom medans vi satt i telefon men kom inte fram, de undrade säkert varför det gjordes en kortbetalning från en ort men godkändes via hans bankid från en annan. Hummm!

Jaja. Vi får se hur det slutar. Teknikens under upphör aldrig...förundra. *suck*

Har varit ute och försökt fylla mina Apple Watch-ringar idag och blivit regnad på. Ingen lust att gå till gymmet när bastun där är avstängd och kanske simhallen också, vet inte om valhallabadet ens är öppet nu pga denna förbannade korona. Man vill ju kunna slappa i värmen efteråt, annars, vad är vitsen med att ens gå dit?!

Att folk inte kan vara vettiga och hålla avstånd och sånt, det gör en ju nipprig. Bor massor av studenter runtikring mig, och det är fan fest hos dem vareviga helg, det är som att de inte alls kopplar vad som pågår i samhället just nu. Själviska små glin är vad de är. De saboterar ju bara för sig själva och alla andra när nedstängningarna måste stramas åt! *morr*

Skönt att det löste sig halvvägs iallafall.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk

UPS leveranser, jesus christ, aldrig varit med om något liknande förut, fan postnord framstår ju som gudar i jämförelse.
la en beställning på en mp3 samt ett litet microSD kort, inga märkvärdigheter, det skickades och transporterades.
men det var sen, när det skulle levereras till min dörr(fanns inget annat alternativ), omg.

"planerad leverans imorgon", thats it, ingen tid eller något, så jag höll mig hemma och ingen knackade på dörren på hela dagen, men enligt spårningsnummret så hade utkörningen ägt rum och att jag inte var hemma, wtf. så de skulle försöka nästa dag igen. nästa dag kom och ingen knackade på, åter igen stod det att de hade försökt att leverera men jag var inte hemma. tredje dagen så bokstavligen talat höll jag mig i närheten utav dörren, hela dagen, men ingen knackade på, men så hörde jag någon som tutade ute på gatan och då var det en granne som tutade åt USP bilen att han skulle flytta sig och USP killen var på väg att sätta sig i bilen, så jag sprang ut på balkongen och skrek åt han at jag är hemma, han tittade upp och såg mig men fortsatte ändå at sätta sig i bilen och var på väg att åka därifrån, så jag sprang ned för trapporna och kastade mig ut och vevade på med armarna och hade han bara ignorerat snöbollen jag kastade lätt på hans ruta, så hade yrhuvudet bara åkt iväg.

fick sen en förklaring och förklaringen var att han hade ståt och bankat på fel dörr i 3 dagar, trotts att mitt husnr står klart och tydligt. paketet jag fick var öppet, de hade inte ens försökt at tejpa ihop det, så de små sakerna i paketet kunde lätt ha åkt ut, bara ren tur att de inte hade gjort det.

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Avstängd

Herregud vad händer med grafikkortspriserna? Kollade tillgängligheten för skojs skull och butiker tar ju sjuka summor nu.

Visa signatur

8700K/1080Ti/XG32VQR

Permalänk
Medlem

Axeln i tändningslåset gick av på mitten på syrrans bil.
Jag surfar in på bildelsbasen och hittar ett med två nycklar till för 300kr frakt inkl. farkt. Nice! Inte så farligt ju.

Döm om min förvåning när jag får hem ett nytt i paket. Så jag kollar på reservedelar24 vad ett motsvarande kostar där. 91kr med två nycklar + 80kr frakt.

*snålsur*

Permalänk
Medlem

Jag har precis sökt kontakt med vården, vilket jag alltid försöker undvika. Helvete vad svårt det är att navigera. Det är så jävla förolämpande och fientligt designat. Hur ska någon någonsin kunna få vård när det är cirklar på cirklar med webbsidor, appar, telefonköer och felaktig information.

Hur fan blev "online" läkare det enda alternativet som finns? Hur fan ska de någonsin kunna hjälpa med något? En vanlig läkare tar knappast mer tid per patient och det är patienten som tar sig till läkaren så det blir ingen effektivare lösning.

När jag ringde min vårdcentral och frågade om jag kunde få hjälp så var det nästan som jag sagt något absurt och blev bemöt med "det är ju naturligtvis några månader väntetid" och att jag var en idiot som inte kontaktat Närhälsan Online. Vilket är något skämt till en App som jag fram tills igår aldrig i mitt liv hade trott var en riktig vårdsak, gömt två nivåer under Googles bedrägeri-reklam för andra "vård-appar".

Jag har besökt ett dussintals webbsidor, stått i telefonköer och lämnat nummer för att bli uppringd och efter detta pratat med minst fyra människor innan jag ens hör talas om detta påhitt. Så allt detta arbete och alla dessa människor jag pratar med för att till slut boka en tid för att prata med någon "läkare" via en app. Kunde jag inte bara stått i telefonkö? Hur fan ska vanliga personer navigera detta? Givetvis ringde jag någonstans i detta 1177 (de har alltid förolämpande låg ljudnivå för övrigt och vägrar alltid upprepa sig, normalt har jag runt 50% samtals volym i telefonen men när jag ska prata med 1177 så måste jag starta högtalarläge för att höra något). De sa givetvis bara till mig att jag skulle kontakta min vårdcentral, vilket var ungefär det jag förväntade mig. Varför ens lämna tusentals länkar och uppmaningar på nätet om att man ska ringa dem för vårdrådgivning om de inte ens ställde någon fråga innan jag skulle kontakta vårdcentralen? Varför inte bara skriva "1177 ger inga andra råd än att du ska ringa vårdcentralen, så ring inte oss. Vi tillför inget".

Så för att ha ett samtal med någon slumpvis person via nätet behöver jag: Bli upplyst att det är det enda sättet att träffa en läkare, söka efter och installera rätt app, ge den appen ett halvdussin permissions, välja genomskinliga vårdalternativ mot en bakgrundsbild som gör att det säkert många som inte ser något, beskriva mitt vårdproblem, beskriva mitt vårdproblem igen, välja en läkartid, boka, bekräfta information, bekräfta med bank-id, ange mobil nr, bekräfta mobilnummer. Och nu väntar jag.

Varför kunde det inte bara varit ett telefonsamtal? Hur fan skulle detta helvete någonsin vara mer effektivt än att jag bara får vänta i telefonkö? Detta kommer inte kunna hjälpa mig, jag behöver göra ett enkelt litet test och nu skickas jag till en skojare på nätet som kommer försöka övertyga mig om att jag egentligen inte är sjuk. Vem vet vad nästa steg kommer vara? Jag har ingen förhoppning om att jag kommer få den vård jag behöver någonsin, men jag vet att min kamp för den vården kommer förbruka mer av både min energi och välfärdens resurser än den vården hade kostat.

Systemet är byggt som en labyrint gjort som ett UF-företag. Hur fan ska man någonsin kunna navigera det?

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Permalänk
Inaktiv

Vården i det här landet har åkt utför på ett bananskal de senaste decennierna, har inte gjort några vetenskapliga undersökningar direkt men tror ändå rent personligen vi kan tacka fem jobbskattavdrag, hyrpersonalföretag, privatiseringar och andra former av fördelssökande till mycket av det.

Att få en tid hos en distriktsläkare tar flera veckor i princip oavsett vart man än vänder sig, om man inte söker akut förstås och får betala extra. Så borde det inte vara, men ingen hög politikerjävel är intresserad nog att fixa problemen.

Vi kunde ju börja med att skrota landstingen och hela det lager av meningslös, blodsugande byråkrati och dyra separatupphandlade administrationssystem de innebär, men då blir ju en massa politikerjävlar på mellannivå utkastade från köttgrytorna, och så kan man ju inte ha det tydligen. Så ingen med någon reell makt gör något.

Permalänk
Medlem

Åh vilken jävla dag. när frugan skulle åka till jobbet rymde vår döva hund som sedan blev påkörd av en bil. Detta var vid 14 kom precis hem från vet. inga skador men han har ont Värsta dagen i mitt liv men skänt att min döva 11åring överlevde <3.

Visa signatur

Aka Specialized på irc

Permalänk
Medlem
Skrivet av cr1ll3:

Åh vilken jävla dag. när frugan skulle åka till jobbet rymde vår döva hund som sedan blev påkörd av en bil. Detta var vid 14 kom precis hem från vet. inga skador men han har ont Värsta dagen i mitt liv men skänt att min döva 11åring överlevde <3.

https://scontent.fbma3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/151238059_1115908558837376_8421634428591169480_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=hj62JkoEZOQAX-RvynC&_nc_ht=scontent.fbma3-1.fna&oh=cfd6333e1bc67bdd8c3b3f0b1f30eb3e&oe=6052BA20

Lider med dig! Skänker en tanke och hoppas din fina hund får ett fortsatt smärtfritt och fint liv ❤️

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nivity:

Min tinnitus är på nivå 10/10 sedan 1 1/2 vecka, detta är de värsta och de som orsakar mig mest stress, ångest nu.
Utbildningen man går känns inte rätt
Vaknade pang med kramp i BÅDA vaderna kl 05.30 imorse. Fortfarande småkramp o ont efter det.

Låter verkligen som att du bara ska hoppa av utbildningen.

Visa signatur

Lenovo Legion 5 17,3", 5800H, 3070 140 W, 2 TB
Logitech G Pro Wireless & G613 keyboard
Hifiman Sundara, Sennheiser PXC-550 II / Hidisz S9 Pro, Schiit Magni 2

Singleplayertopplistan utan ranking: Duke Nukem' 3D, Doom: Eternal, Half-life I & II, Super Mario 64 & Galaxy I & II, Resident Evil II (PSX), Metal Gear Solid, Final Fantasy VII (PSX), The Last of Us I & II, Fallout 3, New Vegas & 4, Cyberpunk 2077