Permalänk

Datorn fryser fast - error om hårddisk

Hej.

Jag har ett problem med min datorn som uppstod för ett par dagar sen bara helt plötsligt utan anledning. Jag höll på att rensa datorn och så stannade datorn helt plötsligt utan anledning. Jag startade om datorn och loggade in, efter att jag varit inloggad en liten stund så stannade datorn igen och jag fick starta om datorn ännu en gång. Sen när jag prövade att starta datorn igen så stannade datorn en ytterligare gång, men den här gången vid inloggnings skärmen. Jag gjorde en diagnos och fick felmeddelande om Biohd-2 vilket intyger att det är fel på hårddisken. Jag åkte till affären och köpte en ny hårddisk och prövade att bara ha den inne - startade upp datorn med Ubuntu CD. Datorn startade fint men efter ett tag så hände ännu en gång samma problem och allt frös sig. Gjorde en ny diagnos och fick nu felmeddelande om Biohd-1. Prövade att byta grafik kort eftersom det var det enda som var "mitt eget", men ingen skillnad blev det. Hade tänkt reklamera datorn men jag kan inte hitta igen original grafik kortet till datorn och kan därför inte reklamera den. Nu när jag kör med den gamla hårddisken så känner inte ens datorn av att det finns en hårddisk i.

Har kommit fram till att det skulle kunna vara Moderkortet som har gått sönder av för mycket "stress". Ärligt talat så vet jag inte vad jag ska göra för jag har inte så mycket pengar...

Min dator är en HP Pavilion Elite m9860sc.

Permalänk
Medlem

Vilket program ställer den "diagnosen" ?
Du har knappast sönder saker p.g.a "stress", värme däremot kan döda saker.
Och då det ju är en bärbar kanske den är full med damm.

Permalänk

Programmet som följer med HP datorn. Vet inte om programmet har något speciellt namn.
Var det jag menade med stress, fick väl datorn att jobba för mycket så att den överhetta. Och nej det är ingen bärbar och jag brukar rensa bort dammet regelbundet.

Permalänk

Hade ett kanske liknande problem med min 5 år gamla hp laptop.
Ibland var skärmen bara svart när jag startade den.
Ibland frös den..
Enda som funkade var att dra ut strömmen och ta ut batteriet och vänta en minut.
Kollade upp hårddisken och de kom upp att de var nått error.
Även ibland vid uppstart gjorde den diskkoll och hittade fel.

Blev less på Ubuntu racklet och installerade windows 7.
Sen dess har jag underligt nog inte haft ett enda problem med disken .
Säkert 6 månader sen jag skippade Ubuntu

Permalänk

Jag har dock Windows 7, använde bara en Ubuntu Live CD för de är mycket enklare