Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att Nvidia ska presentera nya kort i RTX 40 Super-serien. Avtäckning väntas ske under företagets CES-presentation i början av nästa vecka och företaget har börjat bygga upp lite hype inför lanseringen med bild på sociala medier.

Bilden i fråga, som du ser ovan, visar det nya kortet och det är allt Nvidia har att dela med sig av kortet just nu. Av bilden att utläsa väntas inga stora ändringar på designfronten på kylning eller yttre hölje, vilket kan betyda att Super-skrift på kortet är det enda som utseendemässigt kommer urskilja de gamla mot de nya Founders Edition-korten.

RTX 4070 Super får störst uppgradering

Totalt är det tre Super-kort som ska presenteras och sett till ryktena verkar RTX 4070 Super vara mest intressant. Detta då kortet väntas erbjuda störst prestandauppgradering jämfört med sitt Super-lösa syskon. Från 5 888 CUDA-kärnor till 7 168, vilket lär ge ett ordentligt prestandaknuff, men på bekostnad av att kortet drar mer ström. Från 200 W till 220 W.

Den 8 januari klockan 17:00 drar Nvidias presskonferens igång och då får vi se om den tidigare läckta informationen om korten stämmer eller ej.

Läs mer om Nvidias nya Super-kort: