Sammanfattning

Då det här kortet inte riktar sig till överklockare utan snarare har mainstream-konsumenter i åtanke så är det väldigt kompetent. Här utmärker moderkortet sig klart med RGB-belysning i mängder tillsammans med bra och smidig styrning.

Tyvärr kan belysningen krångla ibland och kräva en omstart av datorn för att det ska vara möjligt att byta ut den röda standardfärgen. Det är också det enda som inte är är bra med LED-styrningen. Även om det inte finns så många rena färger i dessa "16,8 miljoner färger" så är det en väldigt användarvänlig och smidig styrning.

När det kommer till formgivningen så trodde jag först att det var standard kolfiberfilm från Biltema men efter att ha sett moderkortet i dagsljus och levt med det ett tag så är det faktiskt väldigt smakfullt. Färgschemat är svart och silver och passar utmärkt till vad du än vill ha för tema i din dator.

Jämfört med det moderkort jag har idag (Asus Rampage IV Black Edition) som är helt överdrivet på överklockningsfronten – och egentligen alla andra fronter – saknar jag bara Wifi på MSI Z270 Gaming Pro Carbon.

MSI:s modell har också tillgång till monoblock för vattenkylning, det är en bra plattform och priset är bra mycket lägre. Överklockningen på Intel-plattformen har inte så stora marginaler och även om det ger en hel del extra prestanda så är det väldigt svårt att motivera ett dyrare kort för det. Om du inte är intresserad av överklockning som tävling vill säga.

Sett från mitt perspektiv så MSI Z270 Gaming Pro Carbon egentligen alla funktioner jag vill ha i ett moderkort. Det finns smidig överklockning, det går att köra två kort i SLI, det finns ett bra antal SATA-portar, designen är lätt på ögat och LED-styrningen är riktigt smidig. Ett bra moderkort helt enkelt.

Fördelar

  • Goda överklockningsmöjligheter och fläktstyrning

  • 6 stycken PWM-anslutningar för fläktar varav en kan leverera 2A

  • Enkel och smidig LED-styrning

  • Många funktioner för pengarna

  • Riktigt bra ljudkrets

Nackdelar

  • Otydlig märkning av chassianslutningarna

  • Lite buggig LED-styrning

  • Omständligt att rensa CMOS utan lättåtkomlig knapp