På senare år har trenden allt mer gått att flytta ut datorn till vardagsrummet, något som mediajätten Valve satsat hårt på med sitt Steam Machine-koncept. Bekvämligheten av soffan begränsar dock användningen av tangentbord och mus, något som Razer nu vill åtgärda med sitt nya tillbehör Turret.

Lösningen som Razer har tagit fram är ett tunnt tangentbord med anpassad musmatta som håller kvar den medföljande musen med hjälp av magneter. För att bibehålla sin tunna profil använder sig bolaget av scissor-switches under varje tangent, kombinerat med en bakgrundsbelysning i grön färg.

Turret ska vara kompatibel med PC, konsol och operativsystemet Android, där det sistnämnda har en dedikerad knapp på tangentbordet för ytterligare funktionalitet. Koppling sker antingen via Bluetooth LE eller med den medföljande 2,4 GHz USB-adaptern. Musen använder en lasersensor med ett högsta DPI-värde på 3 500.

Batteriet som används i Turret är av litium polymer-typ, vilket till följd sin polymerbaserade konstruktion är lättare än vanliga litium batterier. Enligt Razer ska tangentbordet klara fyra månader på en laddning, medan musen klarar 40 timmars speltid.

Razer Turret finns tillgänglig via bolagets webbplats till ett rekommenderat pris på 190 euro, vilket motsvarar cirka 1 750 kronor inklusive moms. I dagsläget finns modellen enbart i amerikansk layout och om den kommer finnas i ett nordiskt dito är ännu oklart.