#seagate

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

14

Seagate kombinerar docka och lagring med Firecuda Gaming Dock

Seagate breddar utbudet med en dockningsstation, som utöver anslutningar för kringutrustning får inbyggd lagring.

22

Seagate gör hårddiskar på 18 och 20 TB

Seagate ser till att den mekaniska hårddisken inte faller i glömska med kapaciteter om 18 och 20 TB planerade för år 2020.

I samarbete med Seagate
28

Genomgång om vad som skiljer en hårddisk för NAS-enheter från mängden

Lagring kommer i många former, men för den som vill spara mycket data är hårddisken fortsatt det mest prisvärda alternativet. Idag tittar vi på vad som skiljer NAS-hårddiskar från andra.

I samarbete med Seagate Ironwolf
57

Bygg din egen NAS – med moddaren Daniel "Faggan" Fagerström

Har du någonsin funderat på att bygga en egen NAS? Proffsmoddaren "Faggan" visar hur det går till med sin skapelse byggd med NAS-hårddiskar ur Seagates Ironwolf-serie.

43

Seagates produktplaner talar för hårddiskar på 100 TB till år 2025

Hårddiskindustrins optimistiska prognoser håller fyra år senare och Seagate tror på att mekanisk lagring når massiva 100 TB till år 2025.

74

Testpilot: Seagate Barracuda Pro 14 TB – hårddisk med rekordstort lagringsutrymme

Testpiloten David "DavidtheDoom" Kvist testar Seagates senaste hårddisk Barracuda Pro 14 TB, som blandar stort lagringsutrymme med skyhög prestanda.

48

Seagate lanserar hårddiskar med 14 terabyte lagringsutrymme för konsumenter

I fjol avtäcktes de första mekaniska hårddiskarna på 14 terabyte med företag som målgrupp. Nu lanserar Seagate ett flertal varianter med samma lagringsutrymme ämnade för privatpersoner.

48

Seagate demonstrerar hårddisk med tekniken Multi Actuator

Under OCP-mässan visade Seagate en hårddisk med högre läs- och skrivhastighet än tidigare mekanisk lagring. Prestandalyftet tillskrivs de dubbla läsarmarna och tekniken Multi Actuator.

59

Seagates Multi Actuator-teknik ska fördubbla prestandan för mekaniska hårddiskar

Seagate arbetar på en ny teknik för mekaniska hårddiskar de kallar för Multi Actuator, som med hjälp av dubbla uppsättningar läsarmar ska fördubbla prestandan.

26

Seagate lanserar konsumenthårddiskar med 12 terabyte lagring

Den mekaniska hårddiskens grundläggande funktion har inte förändrats mycket under livstiden. Lagringsutrymmet har däremot ökat markant och Seagate har nu avtäckt sitt senaste bidrag.

21

Seagate presenterar SSD-enhet på 64 TB

Flashbaserad lagring fortsätter öka i storlek och nu visar Seagate sin senaste enhet, vilken kommer med en lagringskapacitet på 64 TB och en läshastighet på 13 GB/s.

42

Testpilot: Seagate Firecuda

Priserna på SSD-enheter fortsätter öka, vilket gjort att hybriddiskar seglat upp som en riktig utmanare. SweClockers testpilot Hugo Blom tittar närmare på fyra modeller från Seagate.

31

Seagate lanserar portabla hårddiskar under varumärket Maxtor

Efter att för ett antal år sedan lagt ned varumärket Maxtor återupplivas det nu av Seagate. Maxtor tar över Seagates budgetsegment av portabla hårddiskar efter Samsung.

21

Seagate tillkännager portabel hårddisk på hela 5 terabyte

Seagate lanserar inom kort sin senaste modell i Backup Plus-serien, som med en vikt på under ett halvt kilo och 5 TB lagringsutrymme blir världens lagringsmässigt största portabla hårddisk.

70

Seagate lanserar rekordrymlig SSD på 60 TB

Lagringsmakaren Seagate slår på stort och lanserar världens största SSD sett till minneskapacitet. Hela 60 TB pressas in i formfaktorn 3,5 tum.