#14nm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

21

Intels 14-nanometersteknik jämförs med TSMC:s 7 nanometer

Teknikprofilen "der8auer" använder röntgen och mikroskopiska snitt för att granska Intels och TSMC:s tillverkningstekniker.

75

Intel: "Mobila Comet Lake-H mycket snabbare än AMD Renoir i verkliga tester"

Core i7-10750H är upp till 37 procent snabbare än AMD Ryzen 7 4800H menar Intel, när de visar ett smakprov på "verkliga tester".

18

Intel smyger ut Core i9-10850K – 10 kärnor med 100 MHz lägre frekvenser

Med de lägre klockfrekvenserna följer också en reducerad prislapp, som kilar in produkten mellan Core i9-10900KF och i9-10900.

41

Intel har Core 10000KA-serie i gömmorna

Den tionde generationens Core-processorer ser ut att få sällskap av ytterligare fyra modeller, när butiker röjer "KA"-ändelsen.

29

Intel "Rocket Lake-S"-processorer når turbofrekvenser på 5 GHz

Med nästa generations Core-processorer för stationära datorer vankas både ny arkitektur och klockfrekvenser snarlika dagens.

7

MSI bekräftar Rocket Lake-S kompatibel med samtliga LGA 1200-moderkort

Den enklaste styrkretsen H410 får Rocket Lake-S-stöd och såldes kan Comet Lake-S-ägare framöver uppgradera utan nytt moderkort.

11

Intel bekräftar hybridlösning i "Alder Lake"

Stöd för den kommande processorfamiljen med stora och små kärnor i samma paket patchas nu in i Linux.

5

Intel "Alder Lake" för bärbara och servrar läcker ut

En tidig stamtavla vittnar om att Intels "Alder Lake" tar konceptet big.LITTLE till processorer för bärbara datorer och servrar.

30

Intel "Rocket Lake" kan få flertrådning som inte matchar kärnorna

Nästa generations Intel-processorer "Rocket Lake" kan bli först med den udda konfigurationen åtta kärnor och tolv trådar.

22

Intel Core i9-10850K med tio kärnor hittar ut i Geekbench-databas

Processorserien Core 10000 "Comet Lake-S" ser ut att få ytterligare en tiokärnig medlem med lägre krav på maffig kylning.

14

Intel Core i9-10910 är tiokärnig och Apple-exklusiv processor

En hittills okänd Intel-processor dyker upp i en läcka, flankerad av den minst lika okända grafikkretsen Radeon Pro 5300.

24

Snabbtitt: MSI MEG Z490 Ace

Testlabbet får besök av MSI:s väldigt påkostade moderkort MEG Z490 Ace, vilket erbjuder bland annat strömförsörjning i hästväg.

126

Intel skryter med spelprestanda överlägsen AMD – använder olika grafikkort

Genom att jämföra äpplen och päron visar Intel att speldatorer med Core-processorer är bättre och billigare än AMD-alternativ.

3

Intel sjösätter tredje generationens Xeon "Cooper Lake-SP"

Med "Cooper Lake-SP" tar Intel sikte på tronen för tunga beräkningar av maskininlärning, och görs sällskap av FPGA-kretsar.

43

Corsair One uppgraderas med 16 kärnor Ryzen och Geforce RTX 2080 Ti

Kompakta datorer är på modet och nu förser Corsair One-serien med uppfräschad hårdvara, i form av det senaste från AMD och Intel.