Testpilot: Lenovo Legion 7i – Gaminglaptop med Intel Comet Lake

Björn Endre tar en titt på den bärbara datorn Lenovo Legion 7i, en kompakt dator med toppkomponenter från Intel och Nvidia.

1. Inledning

Jag minns fortfarande min första riktiga bärbara speldator. Det var en 17-tums Dell med en grafikkrets från Nvidia, men jag minns inte exakt vilken. Datorn vägde nästan 5 kg, var stor som ett hus och var absolut fel dator att släpa med till en stor PHP-konferens i USA.

Lenovo Legion 7i är ett bra exempel på hur långt vi kommit sedan dess. Versionen jag fått testa kommer med en Intel Core i9-10980HK, ett Nvidia Geforce RTX 2080 Super Max-Q, 32 GB primärminne och 2 TB snabb SSD-lagring. Skärmen bestyckas med 1080p-upplösning med 240 Hz uppdateringsfrekvens, HDR 400-certifiering och stöd för G-Sync. Allt detta i en dator som väger runt 2,2 kg och i ett chassi som fungerar lika bra i mötesrummet på jobbet som i din spelhörna.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter