Prestandatester

För att få en inblick i hur bra Lenovo Legion 7i presterar i olika scenarior har jag kört ett par tester.

Allmän prestanda

Lenovo Legion 7i klarar sig utmärkt i dessa tester, något som inte är helt förvånande då det ändå kommer med en Core i9-10980HK-processor.

Min stationära dator har en Ryzen 3800X samt ett Asus Geforce RTX 2080-grafikkort. Sonens HP Omen 17 har istället en Core i7-7799HQ samt ett Geforce GTX 1070. I 3DMark Timespy är det tydligt att skrivbordsvarianten av Geforce RTX 2080 som sitter i den här datorn ger mer prestanda jämfört med en mobil grafikkrets som är nedklockad för att hålla sig inom en strömbudget.

En intressant sak är att se hur det tysta läget fungerar. Det är tydligt att det främst är processorn som klockas ner. Under hela körningen i tyst läge spann fläktarna inte upp en enda gång.

Battlefield V

Tyvärr ville inte verktyget OCAT fungera tillsammans med Battlefield V utan kraschade spelet hela tiden. Jag valde därför att främst visa bilduppdateringen på skärmen och hålla koll lite medan jag spelade.

Jag spelade igenom ett antal matcher på inställningen "High", dock utan ray tracing och DLSS aktiverat, och noterade runt 80-110 FPS hela tiden.

I Forza Horizon 4 "vinner" min stationära dator men Lenovo Legion 7i presterar mycket bra, även när jag byter till "tyst" läge.

Crystal Diskmark

crystaldiskmark.PNG

Datorn kommer med snabba SSD-enheter och det är svårt att vara besviken på detta resultat. Inte förrän PCI Express 4.0 dyker upp i bärbara datorer kommer du se mycket snabbare hastigheter.

WIFI

Jag anslöt mig till mitt Asus AX8-meshnätverk och körde tester mot Nordunet och Sunet i testverktyget Speedtest.

Server

Nerladdning

Uppladdning

Nordunet

440 Mbps

293 Mbps

Sunet

335 Mbps

379 Mbps

Ping mot dessa servrar ligger runt 2–3 ms över Wifi. Hastigheten är bra.