Testpilot: MSI GT76 DT 9SG – bärbart monster med stationär prestanda

Med en fullskalig Intel Core i9-9900K och Nvidia Geforce RTX 2080 är MSI GT76 DT 9SG en släpbar dator av rang. Testpiloten "Deriveh" kavlar upp ärmarna och ställer den på testbänken.

1. Inledning

Bärbara datorer har alltid varit en kompromiss mellan prestanda, värme, ljud, vikt och storlek. Därför har MSI inte valt att kalla sin senaste skapelse för en laptop utan istället valt att döpa konceptet till en desktop replacement. Det här märks snabbt redan vid uppackning och då den väger strax norr om 4 kilogram.

Istället för att som de flesta andra tillverkare placera Nvidias Max-Q-grafikkort med Intels eller AMD:s mobila processorer har MSI stoppat in en fullfjädrad Core i9-9900K tillsammans med ett Geforce RTX 2080. Det här är bäddat för ett riktigt monster både i form av prestanda, men också värmeutveckling och ljudnivå. Det är med andra ord ett spännande test att se fram emot.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter