Testpilot: Phanteks Eclipse P400A – mesh är det nya svarta

Välkända Phanteks tar omtyckta Eclipse P400 och uppdaterar denna med RGB-fläktar samt perforerad front. Testpiloten Daniel "Dinoman" Ördén tittar närmare på nya Eclipse P400A.

1. Inledning

Chassitillverkaren Phanteks får numera anses vara en väletablerad aktör på marknaden. Sedan intåget 2013 med flaggskeppsmodellen Enthoo Primo så har de expanderat portföljen aggressivt. Numera erbjuder de en uppsjö av modeller i olika omfång och kryddor. År 2016 kom modellen Eclipse P400 och enligt Jonas var det så nära en fullträff man kunde komma, men det var då.

Nu är det 2019, konkurrensen är stenhård och trenderna är ständigt i rörelse. Till dags dato så har modellserien utökats kraftigt och finns idag med fönster, hel glassida, helt täckt samt i Silent-variant och slutligen Air-modellen som jag har hemma hos mig.

Phanteks_Eclipse_P400A_front_logo.jpg

Det som är nytt med denna modellvarianten är att hela fronten har en finmaskig perforering som är designad för optimalt luftflöde, samtidigt som den skall stoppa damm och annan smuts att ta sig in i chassit. Den är även utrustad med tre RGB-fläktar som kan styras från två fysiska knappar direkt på chassit.

Visst låter det spännande? Det tyckte jag också och därför har jag ägnat ett par veckor med detta chassit som kompanjon på skrivbordet.

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisks ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter