Slutsats

När en tillverkare som tidigare har varit helt okänd släpper en produkt på marknaden är sällan mina förväntningar särskilt höga. Speciellt inte i en marknad som är så mättad som hörlurar.

Som aktör krävs det att sticka ut och ge ett intryck av att man är unik och kan leverera en produkt som ingen annan. Vid första anblick så trodde jag att pratet om Triple Driver mest var marknadsföringssnack. Kanske är det även så att det mest är ett sätt att profilera sig. En sak som inte går att snacka bort är vilket fantastiskt ljud som detta paret kan producera.

1MORE_laying_both_cups.jpg

Även om jag kan notera att de inte riktigt kan hantera de lägre tonerna i mellanregistret så är både diskanten och basen helt förträfflig. Det är en välproducerad detaljrikedom och popmusik, elektronika samt retrowave gör sig utomordentligt bra med detta paret. När det kommer till lite tyngre metal hade jag nog föredragit ett annat par även om H1707 inte på något sätt behöver skämmas så är just tappet i mellanregistret i vissa fall märkbart, det är mycket beroende på låten.

Kopplar du in en hörlursförstärkare i mixen så lyfter ljudkvaliteten ytterligare och basen blir ännu tyngre och distinktare. Diskanten ger nästan känslan från en konsert. Helt fantastiskt nästan på gränsen till artificiellt.

1MORE_headband_inside_detail.jpg

För mig så levererar 1More H1707 ett mycket imponerande ljud som är ganska neutralt och välbalanserat och för dryga två tusen kronor som begärs så kan jag inte annat än imponeras av vad de lyckas åstadkomma. Designen med tredubbla element verkar helt klart vara ett vinnande koncept.

Vidare är byggkvaliteten utmärkt. Robusta materialval och ett mycket välbyggt par hörlurar som garanterat kommer hålla genom åren, givetvis så kan vad som helst hända men jag hade personligen inte varit rädd för att de skulle gå sönder i första taget. Sedan så är det ofrånkomligt att designen är väldigt iögonfallande och kommer inte falla alla i smaken men den sticker ut i mängden. Ett stort plus i min bok.

1MORE_on_head_close.jpg

Ser du även till att använda påsen och det skyddsskalet som ingår så är jag övertygad om att du har en produkt som kommer skänka dig glädje många år framöver. Jag tycker verkligen om när en tillverkar erbjuder det där lilla extra som gör att man skydda sin nyinköpta ägodel på ett bra sätt. Det bidrar också till premiumkänslan för produkten.

Det enda som jag har att klaga på när det kommer till H1707 är att storleken på öronkuddarna är märklig. Tillverkaren säger att detta är en over-ear-modell men i så fall får man ha väldigt små öron. Jag har låtit ett par vänner testa hörlurarna och de flesta blev förvånande över att det skulle vara over-ear och inte on-ear.

I praktiken är det inget större problem, men de kan bli lite obekväma efter en längre tids lyssning och jag hade verkligen föredragit att öronkåporna var större för att bättre passa ett normalstort öra. Om du kan bortse från denna detalj och ta lurarna för vad de är – ett par närmare on-ear än några over-ear – är det ett par lurar jag starkt kan rekommendera, särskilt med tanke på priset.

guld_small.png

Fördelar

  • Imponerande ljud

  • Utmärkt byggkvalité

  • Skyddsetui, avtagbara kablar och förvaringspåse

  • Spännande och utmanande design

Nackdelar

  • Märklig storlek, mix mellan on-ear och over-ear