Så presterar Asus ROG Delta

IMG_9315.jpg

Typ av ljud

Musik

Musik via Tidal (inställning HiFi/Master)
Musik via Spotify (Högsta kvalitet)

Film

Netflix
Amazon Prime

Spel

Battlefield V
Apex Legends
Metro

Musik
Jag vet att detta först och främst är ett gaming-headset men med löftet om Hi-Res-ljud var min första tanke att dessa lurar skulle kunna ersätta mina vanliga hörlurar.

För att se till att jag testar hörlurarna med så bra källmaterial som möjligt skaffade jag mig ett tillfälligt abonnemang med Tidal och valde deras dyraste abonnemang som ger minst HiFi-kvalitet (44.1 kHz/16 bit) och i vissa fall något de kallar "Master"-kvalitet (96 kHz/24 bit). Jag lyssnade även på musik från Spotify och dess högsta kvalitetsinställning.

Allätare i musik som jag är lyssnade jag igenom både musik från min barndom (Pet Shop Boys, Tears for Fears, AC/DC och mer) och nyare musik.

Ljudet i dessa lurar är riktigt bra. I mina gamla öron låter det suveränt när jag drar igång AC/DC:s Thunderstruck eller Highway to Hell. Lugnare låtar låter också väldigt bra. Det jag främst gillar är att ljudet inte blir "rörigt". Med andra ord, hörlurarna ger mig en bra bas men ändå ett välseparerat mellan- och hög-register.

Film
Jag drog igång ett antal actionfilmer på Netflix och även här imponerade hörlurarna. Hörlurarna ger en bra balanserad ljudbild. I actionfilmer är basen viktig och den kommer utan tvekan fram bra här.

Jag tittade också på några avsnitt av den nya serien Formula 1: Drive to Survive. Hörlurarna klarade utan problem av både de avsnitt med mycket motorljud men även delar med mjukare ljud och mycket prat. Även om hörlurarna inte i sig är 7.1-hörlurar klarar de av bra att ge en separerad ljudbild så att du hör saker röra sig runt om dig.

Spel
Detta är inte surround-hörlurar men det betyder inte att ljudet från spel inte har en bra rumskomponent. Jag kunde utan problem sitta bakom en dörr i Battlefield, lyssna efter fotsteg och helt korrekt förstå var motståndaren var någonstans. Metro Exodus låter också utmärkt, vare sig jag springer inne i tunnlarna i början av spelet, eller är ute i det öppna senare i spelet.

Mikrofon
Alla jag pratade med tyckte ljudet från mikrofonen var bra.

IMG_9326.jpg

Komfort
Jag vet inte om hörlurarnas form är bättre eller sämre än helt runda hörlurar men på mitt huvudet sitter Asus ROG Delta väldigt bra. Jag hade inga problem att spela i flera timmar utan att det kändes svettigt eller jag kände något tryck över öronen. Allas huvudformer är dock olika så om möjligt testa innan ett eventuellt köp. Min dotter ger också tummen upp.