Sammanfattning

Agon AG352UCG6 är en stor skärm med stora ambitioner. Ultrawide-panelen på 35 tum med 3 440 × 1 440 pixlars upplösning, 120 Hz och G-Sync är det huvudsakliga säljargumentet, och det råder inget tvivel att AOC har levererat i det avseendet.

Gedigen byggkvalitet, spännande designval samt extrafunktioner såsom USB-hubb, ut/in-gångar för ljud och LED-belysning är även plus i kanten. Huruvida den når hela vägen fram till kundvagnen beror dock mycket på vilka kompromisser användaren är villig att acceptera.

Jag har alltid ansett att VA-paneler passar bra för allround-bruk, och denna modell är inget undantag. Bra svärta, jämn färgåtergivning samt goda betraktningsvinklar är skärmens främsta styrkor.

pwr_nav.jpg

Mörka toner tenderar att uppvisa en skiftning mot blått, men detta är inte något som sänker mitt helhetsintryck av en annars fullt duglig VA-panel rent färgmässigt. För någon som är van vid TN-paneler är detta helt klart ett snäpp uppåt i bildkvalitet, men för de som är ute efter bästa möjliga bild till varje pris är IPS ändå att föredra.

Där skon klämmer är enligt min åsikt VA-panelens tråkigaste egenskap, nämligen långsam pixelrespons. Ljusa objekt mot mörka bakgrunder skapar synnerligen stora eftersläp, och scener i rörelse uppfattas som utsmetade och suddiga jämfört med de snabba TN-baserade gamingskärmarna jag använt tidigare, detta oavsett Overdrive-inställning.

Problemet med eftersläp är för mig ett svårt piller att svälja med tanke på att det här faktiskt är en gamingskärm, men förutsatt att priset landar på samma nivå som föregående modell kan Agon AG352UCG6 helt klart vara värd ett övervägande för de som har överseende med VA-panelens eftersläp och söker en duglig allroundskärm med stor arbetsyta, ypperlig byggkvalitet och bra färgåtergivning.

Fördelar

  • God färgåtergivning och kontrast

  • Låg latens med 120 Hz och G-Sync

  • Fin byggkvalitet

Nackdelar

  • Stark tendens till eftersläp

  • Mörka skuggtoner skiftar mot blått

  • Otymplig extern strömadapter