Kylning, Temperatur och ljudnivå

Kylning

Som jag har nämnt tidigare erbjuder denna modellen mycket seriös kylning. Chassit i sig är välutrustat med fläktar redan från första början med sina tre 120 mm-fläktar i fronten och en 140 mm i toppen. Detta kompletteras med en kompetent 120 mm-vattenkylning från Asetek till processorn.

Grafikkortet, ett Asus GeForce GTX 1070 Ti Strix Gaming, erbjuder även det imponerande kylningsmöjligheter med sin massiva kyllösning och det går att läsa mer om denna här. Tillsammans är detta en perfekt kombo för att hålla systemet svalt.

IMG_20171122_123100.jpg

Kompetent processorkylning, synd att processorn inte går att överklocka

Temperatur

Speltemperaturerna varierande såklart ganska rejält med tanke på hur lasten på processorn växlar beroende på scen, men jag observerade den typiska temperaturen efter tio minuters spelande och loggade den nedan. Jag vet att detta är mycket ovetenskapligt men det ger er en känsla för hur varm processorn generellt kommer bli efter ett tags spelande.

När det kommer till maxlasten så är detta i allra högsta grad vetenskapligt då detta är loggat från OCCT efter tio minuters last.

Vilotemperaturen är imponerande och det är ett ganska högt deltavärde men vad kan man begära när Intel envisas med att använda vanlig kylpasta mellan kärnar och IHS:en. Shark Gaming Bloodfreezer 120 är en kompetent kylare, tyvärr begränsas potentialen av dålig konstruktion från Intel.

Grafikkortet visar på fullt hanterbara temperaturer och har en bra miljö att vistas i, i och med detta chassi och dess välorganiserade insida. Drygt 65 grader vid full last är inget att dra några direkta växlar på. Solida resultat.

Ljudnivå

Här kommer vi till ett område som Shark Gaming tillsynes tar på stort allvar och datorn har verkligen rätt förutsättningar för att lyckas.

Detta är vad Shark Gaming själva påstår på sin hemsida

Alla maskiner i Shark Serien är utrustade med bl.a. tystgående vattenkylningssystem, flera systemfläktar, LED belysning samt strömkablar försedda med kabelstrumpor/sleeves.

Jag äger ingen vettig utrustning för att mäta ljudnivå så här kan jag endast erbjuda min egen högst subjektiva upplevelse.

NZXT H440 är ett ljuddämpat chassi som inkluderas med en fläktkontroller, som ser till att chassifläktarna håller en låg ljudnivå. Vattenkylningen är även det mycket tyst och jag har inte noterat något pumpljud eller surrande ljud från radiatorfläkten. Grafikkortet från Asus är inte heller någon ljudbov och gör sig inte påmind varken under spelande eller vid vila.

Den oklanderliga kabeldragningen gör att luftflödet är så bra det bara kan bli i chassit och allt som allt är detta en mycket tyst dator. Det är en stor skillnad mot vad jag är van då min ordinarie dator är en ganska högljudd historia.