Test: Produktivitet

Produktivitet

Ett kortare test även för produktivitetsrelaterade arbetsuppgifter för att känna av vad skärmens egenskaper kan innebära.

Foto och redigering

Skärmens VA-panel gör ett strålande jobb och särskiljer sig riktigt bra jämte mot mina TN-paneler. Även om bildredigering inte ingår i mitt yrke kan jag ändå tänka mig att bara ha en VA-panel för redigering av viktiga familjefoton. Färgerna kommer verkligen till liv.

Hemsida

Här märker jag ingen större skillnad i upplevelse såvida jag inte jobbar grafiskt. Testade med ett litet Wordpress-bygge.

CAD

Autocad2D.JPG

Autocad - 2D-ritprogram

Revit3D.JPG

Revit - BIM-modellering

Min huvudsyssla är att rita i Autocad och Revit och här har jag många bestämda åsikter. En uppdateringsfrekvens på 144 Hz är verkligen trevligt mot ögat när jag ritar och navigerar. Responsen ger en skönare känsla av flyt som upplevs mycket trevligt, men varken tillför eller försämrar produktiviteten i sig utan ger bara en trevligare upplevelse.

Färgerna, svärtan och kontrasten gör en hel del för ritandet. Tydliga färgstarka linjer med en djup svart bakgrund är något denna skärm sköter helt fantastiskt, speciellt i 2D-ritande såsom Autocad. Jag skulle säg att panelens fördelar här hjälper till med produktiviteten.

Det som är mindre passande för mina arbetsuppgifter är tyvärr upplösningen då 4K är vad jag föredrar när jag CAD:ar. Utöver upplösningen passar tyvärr inte välvda paneler för ritande i 2D då linjerna blir böjda. Det är kanske en vanesak men jag tror inte på krökta linjer.

Programmering

qtcpp.JPG

Qt Creator, C++ editor och ramverk

Jag programmerar bland annat i Qt Creator med en personlig smak för färgkodning i själva kodtexten i editorn, vilket medför att VA-panelen gör uppgiften lite mer färgglad.

Utöver detta är denna skärm trevlig att läsa text på, så den passar bra för programmering. Detta då huvudsysslan för en programmerare är att läsa kod och inte skriva den, skriva kod kommer i andra hand.