Mjukvara

Omen by HP kommer med Windows 10 Home. Under första uppstarten erbjuds bland annat möjligheten att ta del av ett erbjudande med 25 GB extra utrymme på Dropbox under ett år. Förutom de vanliga extraprogrammen som installeras med Windows 10 skickar HP med lite extra program.

  • McAFEE LifeSave - 12 månader gratis. Antivirus, lösenordshanterare och molnlagring

  • Dropbox

  • Cyberlink Power Media Player 14

  • HP Audio Switch - enkelt byte av utgångsenhet

  • HP ePrint SW

  • HP Jumpstart - videoinstruktioner hur du kan använda din dator

  • Omen Audio Control - ytterligare möjlighet att styra ljudet

Jag är personligen inte speciellt förtjust i McAfee LifeSave, men den går som tur var att avinstallera. Windows 10 kommer inte med en mjukvara för att spela upp DVD-skivor, så det är naturligt att HP skickar med ett program som gör det möjligt att se film via DVD-spelaren.

Resten av programmen är mer nyttoprogram för att få ut det mesta av datorn. Jämfört med hur mycket skräp som många andra företag skickar med känns HP:s "bloat" inte så farlig.

bios_varfoer_visa_om_aldre.PNG

HP Support Manager ska se till att upplysa dig när det finns nya uppdateringar, men den fungerar sådär. Flera gånger sade programmet att det fanns BIOS-uppdateringar att hämta, men när jag markerade dem visade det sig att en av dem var fel. Detta hände flera gånger och blev således lite irriterande.

omen_control_1.PNG
omen_control_2.PNG
omen_control_3.PNG

Omen Command Center ger dig möjlighet att se lite statistik för datorn, "förstärka" nätverket och överklocka processorn. Överklockning dyker upp lite senare så det lämnar jag nu.

Nätverksförstärkning är flera olika saker. I det enklaste läget kan du prioritera program och tjänster så de får en större del av bandbredddskakan. Du kan också ställa in så att datorn använder både Wifi och Ethernet, samt ställa in att olika program och tjänster använder den ena eller den andra.