Installation och mjukvara

Det är enkelt att installera Devolo dLAN 1200+WiFi ac. Allt du behöver göra är att först ansluta den första adaptern till ett vägguttag och koppla in en ethernet-kabel från routern. Sen sätter du in den andra adaptern där du vill ha den och parar den med den första via parnings-knapparna på respektive enhet. När de hittat varandra så är allt klart.

På baksidan av den större adaptern står ett lösenord utskrivet för Wifi-nätverket så teoretiskt kan du direkt sätta igång att surfa. Om du har Homeplug AV2-enheter från ett annat företag så ska det teoretiskt fungera att kombinera dom. Självklart kan du också senare lägga till flera Homeplugs från Devolo och utöka nätverket.

När det gäller Wifi kan du antingen sätta upp ett eget nätverk exklusivt för dLAN-enheten, eller välja att överföra inställningarna från din router så att du använder samma Wifi-nätverk över hela huset. Devolo kallar det för WIFI Move och det innebär också att om du kopplar in fler dLAN-enheter som stödjer WIFI Move så får de automatiskt samma inställningar överförda och du kan lätt utöka det trådlösa nätverket över flera delar av huset.

Respektive adapter kan konfigureras via ett webbgränssnitt men det enklaste sättet att hantera dem är att installera mjukvaran Devolo Cockpit som finns till både Windows och OSX.

cockpit_1.jpeg
firmware.jpeg

Programmet låter oss inte bara visualisera nätverket, något som är mer användbart när det är mer än två enheter i nätverket, utan visar även vilken anslutningshastighet som varje adapter är ansluten till varandra. Du kan också enkelt uppdatera firmware på en eller flera enheter samtidigt.

setting_1.png
setting_2.png
setting_3.png
setting_4.png
setting_5.png
setting_6.png

Webbgränssnittet nås antingen direkt via IP-nummer eller via en flik i Devolo Cockpit som automatiskt låter dig öppna respektive adapters webbadministration. Det erbjuder det som förväntas av en accesspunkt inklusive möjligheten att sätta upp ett gästnätverk.