Slutsats

Ja, vad ska man säga.. Jo! Jag börjar med att säga att det beror helt från person till person om en mus passar ens hand, och att denna mus passar mig som handen i handsken. Den är väldigt lik min gamla WMO som jag använt som main-FPS-lir-mus i över ett decennium. Detta parat med att sensorn och scrollhjulet fungerat felfritt har gjort denna mus till min nya favorit.

Men musen är tyvärr inte helt felfri, Cooler Master har valt att ha tumknappar på båda sidor för att både vänster och högerhänta personer ska kunna använda musen. Detta kommer med sina nackdelar, nämligen att det är lätt att komma åt (i mitt fall då jag är högerhänt) knapparna på högra sidan av musen. Har man inte dessa bundna till någon funktion är det inget större problem, men det kan vara störande om man kommer åt dessa knappar när man spelar.

Utöver detta läcker det ljus mellan scrollhjulet och chassit vid höger musknapp, vilket kan blända vid enstaka tillfällen. Ytterligare en nackdel jag hittade har inte med själva musen att göra, utan det är mjukvaran som ställer in mushastigheten i Windows till 7 när man startar den. Det här var frustrerande då min mushastighet i spel kändes off, men jag visste inte varför. Hittade dock svaret efter en stunds huvudkli.

Jag rekommenderar alltid att man kör med 6/11 i Windows inställningar för att få 1/1 pixel mapping på musen. Har man högre eller lägre blir inte precisionen från sensorn exakt längre.

Med detta sagt är det helt klart en mus som presterar, felen som finns är rätt obetydliga och jag skulle rekommendera denna mus till de som söker en mus för gaming.

Fördelar:

  • Materialvalet

  • Sensorn

  • Modulär design

Nackdelar:

  • Läckande belysning från scrollhjulet

  • Mjukvaran ställer om Windows mushastighet vid start

Pris vid publicering: Cirka 600 kronor inklusive moms