Test: Speltester

Geforce GTX 1050 Ti är onekligen inte inriktad mot varken 4K eller VR utan snarare mot de spel med stora mängder spelare, så som Counter Strike, Overwatch och dylika esportsspel som inte är lika grafiskt krävande. Alla esportsspelare spelar dock inte bara esportsspel. Därför passar vi även på att testa kortet i Battlefield 1 som är mer grafiskt krävande.

Även här körs flera upprepade tester för att få ett realistiskt värde. Fem stycken 60 sekunders slingor körs och FPS mäts med Fraps. Medelvärdet av de tre medianvärden redovisas.

I Battlefield 1 klarar kortet av att driva 60 FPS som överklockat, dock ej utan dippar. För den som vill ha maximala inställningar över 60 FPS rekommenderas att stänga av kantutjämningen och efterbehandlingseffekter. Då uppnådde jag 59 FPS som absolut lägst i enspelarläget.

Högsta möjliga grafiska inställningar ställs in i Dota 2 och maximal FPS höjs till 240 FPS. Det högsta värdet som går att ställa in. Dota 2 må vara ett simplare spel men för den som vill uppnå högsta grafikinställningar och kanske sitter med 144 Hz skärm kommer man vara tvungen att göra ett par kompromisser.

Overwatch från Blizzard släpptes tidigare i år och har tagit en stark postion inom esporten. Här ställer vi in högsta inställningar med grafikläget "Epic". Blizzards spel har generellt sett gått att spela på de flesta datorerna och har en historia av att skala bra över många olika nivåer av hårdvara. När grafikkortet var överklockat var det endast ett av de fem testerna som jag faktiskt föll under 60 FPS.