Arvo: Installation och funktion

När vi stoppar in den medföljande CD-skivan kommer det upp en meny som låter oss installera programvaran, titta på manualen eller kika på extraprylar som bakgrundsbilder och produktkatalog. Installationen i anspråk tar bara en minut eller så och gick väldigt smidigt. Önskar man ändra målkatalog för programvaran går detta utmärkt.

Efter installationen ombeds vi att starta om datorn. När detta är gjort har det dykt upp en ikon i aktivitetsfältet längst ner till höger som är en snabbknapp till konfigurationen av tangentbordet.

Grundskärmen hanterar de flesta inställningarna. Vi kan ändra knapparna under spaceknappens funktioner och även 1:an och 3:an på det numeriska tangentbordet. Dessa knappar är onekligen avsedda att ersätta de klassiska End, Insert, Delete-knapparna.

Genom att trycka på Mode-knappen längst upp till höger på tangentbordet kan vi aktivera piltangenterna och även makroknapparna på knapp 1 och 3 på det numeriska tangentbordet. Via grundmenyn kan vi också ställa in fem olika profiler och spara ner profiler som filer. Genom att välja i rullmenyn kan vi gå vidare till markoskapande.

Makron är väldigt enkla och smidiga att skapa med denna programvara. Man trycker ”spela in” och trycker på de tangenter som man avser att makrot ska utföra. Ovan bild visar det enkla läget, det finns även ett mer avancerat läge där man mer finstilt kan hantera fördröjningar och så vidare. Vi tycker dock inte att Roccat har lyckats lika bra med makrohanteringen som Razer.

På Update-fliken kan vi kontrollera huruvida programvaran är den senaste. Detta gör direkt i själva programmet och man behöver inte besöka webbplatser eller liknande för att se om man har den nyaste versionen. Detta är en mycket smidig funktion som fler tillverkare borde ta efter.