Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Peerless Assassin-23.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Thermalright

Modell

Peerless Assassin 120 SE

Material

Aluminium, koppar

Fläkt(ar)

  • 2 st. 120 mm TL-C12C (1 550 RPM ±10%)

Kompatibilitet

  • Intel LGA 1700, 1200, 1151, 1150, 1155 och 1156

  • AMD AM4 och AM5

Kylpasta

Medföljande kylpasta i tub

Konstruktion

Tornkylare med sex värmeledningsrör

Mått (Utan fläkt)

Djup: 110 mm
Bredd: 125 mm
Höjd: 155 mm

Vikt (Utan fläkt)

730 gram

Peerless Assassin-1.jpg

Fyrfärg göra sig icke besvär, brunt är det nya svarta.

Thermalright är inga duvungar när det kommer till kylare för datorer, trots detta har de haft en ganska begränsad närvaro på den nordiska marknaden de senaste åren. Med Peerless Assassin har dock Thermalright letat sig in på allt fler butikshyllor i vår del av världen.

Peerless Assassin-3.jpg

Kylaren och tillbehören är välemballerade.

Börjar vi med att ta en titt inuti den hyfsat spartanska kartongen är kylaren välemballerad och min lekmannamässiga bedömning är att den förmodligen inte blir fraktskadad i första taget.

Peerless Assassin-4.jpg

Lådans fullständiga innehåll.

Peerless Assassin-13.jpg

Innehållet i tillbehörslådan.

Jämte själva kylflänsen medföljer en sedvanlig låda med tillbehör och monteringsbeslag samt de två medföljande TL-C12C-fläktarna. I lådan för tillbehörs finns allt som behövs för att montera kylaren på valfritt moderkort.

Tre olika längder på distanser för Intels olika moderkortskonfigurationer alternativt AM4/AM5 samt en påse med byglar, skruv samt kylpasta. Två olika bakstycken medföljer för montering på antingen LGA 1700 eller LGA 1200/115X. Monteras kylaren på AMD AM4/AM5 används istället sockelns förmonterade bakstycke.

Peerless Assassin-9.jpg

Kylflänsen ställer upp på bild.

Peerless Assassin-12.jpg

Ta bort plasten innan montering, annars blir det trist.

Själva kylflänsen är en relativt konventionell tornkonstruktion som består av två separata torn sammanlänkade av sex stycken värmeledningsrör. Kylarens bas är konstruerad i nickelpläterad koppar och är direkt ur kartong täckt av en skyddsplast.

Peerless Assassin-10.jpg

Logotyp på toppen är kutym.

Det översta stycket av av kylflänsen är svartmålat och uppmärkt med tillverkarens logotyp, rent estetiskt vet jag inte om den svartlackerade toppen får kylaren att smälta in mer eller tvärtom.

På det stora hela känns konstruktionen ungefär som jag hade tänkt mig på förhand. Kylflänsen är inte särskilt tung eller stor, men har inga uppenbara brister vad gäller kvaliteten på beslag eller övriga tillbehör.

Peerless Assassin-7.jpg

De medföljande paret fläktar.

Fläktarna som medföljer lämnar ungefär samma intryck som övriga kylaren. Ingenting som har några uppenbara brister men jämför man med dyrare konkurrenter känns de lätta och plastiga. Nu har det blivit dags att montera allt på ett moderkort och se hur det fungerar i praktiken.