Montering och sammanfattning

Med en stomme tagen direkt från sin välbyggda syskon Define 7 kommer det inte som någon direkt överraskning att även Meshify 2 är ett kvalitativt chassi. Med undantag för några plastiga täckskivor på insidan bjuder modellen på utmärkt kvalitetskänsla och väldigt god passform, vilket gör det till en mycket friktionsfri upplevelse att montera in komponenterna och skruva dessa på plats.

fd_meshify_2-41.jpg
fd_meshify_2-42.jpg

Meshify 2 är ett väl tilltaget miditowerchassi storleksmässigt, vilket gör det väldigt lätt att montera in komponenter i det. Det finns goda marginaler för stora moderkort, långa grafikkort och bastanta luftkylare samtidigt som potential finns att expandera ventilationsbiten med flertalet ytterligare fläktar samt radiatorer för vattenkylning. Modellen erbjuder även imponerande expansionsmöjligheter för lagring för den som av någon anledning vill fylla chassit till brädden med hårddiskar.

fd_meshify_2-39.jpg
fd_meshify_2-40.jpg

En finess hos chassit som verkligen inte ska underskattas är möjligheten att plocka bort taket, då detta verkligen gör livet enklare vid monteringsprocessen. Förutom att göra det lättare att manövrera in moderkortet i chassit får man även betydligt bättre översikt och tillgång till kontakterna som sitter i överkant på brädan – något som underlättar enormt om man förmonterat en enorm luftkylare.

fd_meshify_2-43.jpg
fd_meshify_2-44.jpg
fd_meshify_2-45.jpg
fd_meshify_2-46.jpg

Att dra kablar i Meshify 2 är en riktig barnlek. Här finns gott om utrymme på baksidan på moderkortsplåten, vilket kombineras med en rejäl hop genomdragningshål till huvudkammaren och flertalet fixeringspunkter med både kabelkanaler och kardborrband. Därtill finns det plats för minst sagt gigantiska nätaggregat, där utrymmet som blir över med fördel kan användas för att skuffa undan överblivna kabellängder.

fd_meshify_2-47.jpg

Medan moderna moderkort får allt fler fläktkontakter och bättre styrmöjligheter är det verkligen ingen nackdel att ha tillgång till en dedikerad PWM-hubb i chassit. Denna gör det lätt att samla och koppla in de medföljande fläktarna för enkel styrning via en PWM-signal från moderkortet samtidigt som det finns flertalet lediga kontakter för ytterligare expansion.

Prismässigt landar Meshify 2 på 1 599 kronor för modellen med härdat glas, vilket är ett antal hundralappar billigare än motsvarande variant i den ljuddämpade syskonfamiljen Define 7. Det rör sig dock fortfarande inte om något direkt billigt chassi, samtidigt som det finns stark konkurrens i segmentet modeller med fokus på högt luftflöde som exempelvis Phanteks Eclipse P500A.

Med detta sagt tycker vi inte att priset är oskäligt sett till funktionaliteten och byggupplevelsen som erbjuds av Meshify 2, då det verkligen är ett utomordentligt chassi. Vår förhoppning nu är att Fractal Design tar receptet vidare till de nättare storleksklasserna och lanserar ett Meshify 2 Compact, vilket troligtvis skulle tilltala en ännu större målgrupp som inte är i behov av ett chassi i den här storleken.

Fractal Design Meshify 2 är ett chassi med utmärkta byggegenskaper och potential till mycket god ventilation

Fördelar

  • Utmärkt passform och kvalitetskänsla

  • Smidiga fästen för sidopanelerna

  • Väldigt lättarbetat

  • Mycket enkel kabeldragning

  • Mycket bra expansionsmöjligheter

  • Extremt flexibelt lagringssystem

  • Flexibla ventilationslösningar

  • Lättåtkomliga dammfilter

  • Integrerad PWM-hubb

Nackdelar

  • Plastiga täckskivor på insidan

Pris vid publicering: 1 479 kronor (stålpanel), 1 599 kronor (härdat glas)