Utvändigt

Model_O-34.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

PC Gaming Race

Modell

Glorious Model O

Mått

128 x 66 x 38 mm

Vikt (utan kabel)

67 g (68 g för Glossy-modellen)

Knappar

6 stycken

Brytare

Omron

Sensor

Pixart PMW 3360

Känslighet

100–16 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

125, 250, 500, 1 000 Hz

PC Gaming Race är ett relativt okänt märke men har en ganska tydlig inriktning. Bolaget fick ett ordentligt uppsving när dagens testobjekt Glorious Model O lanserades, vilken har dragit sin inspiration från Finalmouse Ultralight med samma koncept. Det som sticker ut med modellen är helt klart hålen i plastkåpan.

Model_O-1.jpg
Model_O-7.jpg
Model_O-8.jpg
Model_O-9.jpg

Sett till formen är det inget utöver det vanliga och bolaget har valt en ambidexter formgivning, men sidoknappar återfinns endast på vänstra sidan och produkten är således bara optimerad för högerhänta. Basen av musen är något bredare i bakkant, för att sedan smalna till där tummen och lillfingret hamnar, för bättre greppförmåga.

Model_O-4.jpg

Huvudknapparna har också fått ta del av bantningskuren och har ett antal hål som är längst bort från fingrarna. Knapparna möts inte igen efter rullhjulet, och på så sätt elimineras risken att plasten slås ihop om båda trycks ned samtidigt.

Model_O-5.jpg

Som nämnt sitter rullhjulet mellan båda huvudknappar. Mestadels är hjulet klätt med en gummerad yta för bättre kontakt med fingret, där tydliga gropar ger ytterligare greppförmåga vid användning. På varsin sida av hjulet sitter det RGB-lister som kan styras via bolagets egen mjukvara.

Model_O-6.jpg

Sidoknapparna är som vanligt två stycken och är placerade så tummen hamnar strax under. Detta skiljer såklart från person till person, men bör passa för majoriteten av användarna. En sista knapp sitter på toppen av musen och tar hand om DPI-läget, vilket även kan ändras i mjukvaran.

Model_O_RGB-1.jpg
Model_O_RGB-2.jpg
Model_O_RGB-3.jpg

Precis som rullhjulet så sitter det en list på vardera sida av musen, vilken givetvis är utrustad med RGB-belysning. Som tidigare nämnt går belysningen att justera och även stängas av helt via bolagets mjukvara.

Model_O-12.jpg
Model_O-13.jpg

Sist men inte minst är givetvis kabeln som är klädd med en kabelstrumpa. Det i sig är inget ovanligt, men PC Gaming Race har valt en Paracord som ofta används av entusiaster vid modifiering. Vid närmare besiktning så kan man känna varje tråd inuti kabelstrumpan, som i sig inte har någon direkt negativ effekt utan bara är något utöver det vanliga.

Model_O-36.jpg
Model_O-38.jpg
Model_O-39.jpg
Model_O-40.jpg
Model_O-41.jpg

Sett till handgrepp använder undertecknad palm-grip som primärt grepp, vilket fungerar med Model O men viss risk finns för att den kan vara för liten för majoriteten. Utöver det var det inga problem att få något grepp om pekdonet, där redaktionen specifikt fått testa den matta modellen i vit färg.

Model_O-42.jpg
Model_O-43.jpg
Model_O-44.jpg
Model_O-45.jpg

Sett till storlek är Model O inte allt för långt ifrån Zowie EC1-A, även om formen i sig är annorlunda. Pekdonet är något bredare än Steelseries Rival 700 och Zowie EC1-A på bilderna, men något lägre istället.