Övervakning och styrning med Corsair Link

Likt många andra nätaggregat i den högre skolan från Corsair levereras AX1600i med stöd för övervakning och styrning via företagets mjukvara Link. För att mjukvaran ska kunna interagera med nätdelen behöver denna kopplas med en medföljande USB-kabel till moderkortet.

link_ax1600i_1.png

Med Corsair Link finns det möjlighet att övervaka olika parametrar hos nätaggregatet, däribland hur modellens spänningslinor ligger samt det aktuella strömuttaget från dessa. Vidare går det att läsa av enhetens inre temperatur samt få en uppskattning om den aktuella verkningsgraden då mjukvaran läser av inkommande växelström samt utgående likström.

link_ax1600i_2.png

I mjukvaran finns det även möjlighet att styra viss funktionalitet hos nätdelen. Bland annat går det att dela upp modellens enskilda 12 V-lina till flera linor och sedan sätta individuella nivåer för överströmsskyddet för varje lina.

link_ax1600i_4.PNG

Sist men inte minst går det att styra enhetens inbyggda fläkt via Corsair Link. Här finns det möjligheter att exempelvis skräddarsy en egen fläktkurva eller helt enkelt sätta fasta varvtal.