Firefly Hyperflux

Razer_Hyperflux-32.jpg

Egenskap

Värde

Märke

Razer

Modell

Firefly Hyperflux

Mått

355 x 282 x 13 mm

Matta

Hård och tygmatta - vändbar

Laddningsteknik

Induktion

Det senaste tillskottet i serien Firefly baseras till stor del på den tidigare modellen sett till utseende, vilket självklart innebär RGB-belysning runt kanterna. Det nya och mest intressanta med Firefly Hyperflux är den magnetiska resonansen vilken strömförsörjer Mamba Hyperflux, och har även en inbyggd trådlös mottagare för optimal överföring till pekdonet.

Razer_Hyperflux-30.jpg
Razer_Hyperflux-31.jpg

För att ge fler valmöjligheter till användarna medföljer en vändbar musmatta, där ena sidan är av hård yta medan andra sidan är av tyg. Nämnvärt är när tygsidan används får musmattan inte riktigt plats i sin utstansade form utan sticker upp nere i högra hörnet, och alltid samma hörn. Högst troligt att det bara handlar om exemplarvariation och kommer inte vara så från butik.

Razer_Hyperflux-33.jpg
Razer_Hyperflux-34.jpg

På den övre delen av musmattan hittas ett fyrkantigt hål som är avsett för den medföljande USB-kabeln, som skickar både ström och information till musmattan. På så sätt kan pekdonet få strömmatning och samtidigt kopplas ihop med den inbyggda trådlösa mottagaren. Samma kabel kan även användas för musen om det skulle behövas.

Razer_Hyperflux-35.jpg

När musmattan är inkopplad lyser en grön list för att indikera att den magnetiska resonansen är igång och redo att strömmata Mamba Hyperflux. För att det ska fungera som det ska finns det en del restriktionen från Razer som står beskrivet i manualen. Bland annat får inga metallföremål, mobiltelefoner eller annan trådlös laddare placeras på musmattan. Samtidigt bör ingen nätverksrouter placeras inom en meter från Firefly Hyperflux.

Razer_Hyperflux-40.jpg

Med musmattan inkopplad och Mamba Hyperflux placerad på lyser återigen en grön list upp, dock den här gången på musen som indikerar att pekdonet får strömmatning och kan användas. Som tidigare nämnt finns det inget batteri i musen utan all laddning sparas i kondensatorerna under en kort tid om det inte laddas hela tiden.

Razer_Hyperflux-36.jpg
Razer_Hyperflux-37.jpg
Razer_Hyperflux-38.jpg
Razer_Hyperflux-39.jpg

Givetvis har Firefly Hyperflux även RGB-belysning runt kanterna på själva mattan. Denna kan styras med hjälp av mjukvaran Synapse och även synkroniseras ihop med musen och andra produkter ur Razers sortiment.