Utvändigt

Razer_Hyperflux-2.jpg
Razer_Hyperflux-3.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Razer

Modell

Mamba Hyperflux

Mått

125 x 70 x 43 mm

Vikt (utan kabel, utan vikter)

96 g

Knappar

10 Stycken

Brytare

Omron/Razer

Sensor

Pixart PMW 3389

Känslighet

100 - 16 000

Uppdateringsfrekvens

250, 500, 1 000 Hz

För inte alls så länge sedan lanserade kringutrustningtillverkaren Razer sin trådlösa spelmus Lancehead, vilken skulle vara tillräckligt bra för tävlingsinriktade spel. Tyvärr höll den inte hela vägen och vägdes ned av en lasersensor som inte höll måttet. Bolaget ger dock inte upp och tar konceptet ett steg längre med Hyperflux-serien.

Razer_Hyperflux-4.jpg

Musen som används är inte helt okänd då den baseras på de tidigare Mamba-mössen, och ärver även samma namn. Det handlar då om en högerorienterad mus i mellanstorleken med ergonomisk formgivning. Förutom det är pekdonet även trådlöst men saknar batteri och fungerar enbart utan kabel ihop med musmattan Firefly Hyperflux.

Razer_Hyperflux-5.jpg

Höger- och vänstersidan av musen är klädd med en gummerad yta för bättre greppnivå, vilken liknar den som finns på Lancehead-modellerna. Det innebär att gummiytorna har väldigt lätt för att samla en del smuts vid användning.

Razer_Hyperflux-7.jpg

Vänstersidan av musen är utrustad med två traditionella knappar för bland annat fram och bak i webbläsaren. För undertecknad hamnar båda strax ovanför tummen och är lättåtkomliga oavsett knapp som önskas.

Razer_Hyperflux-6.jpg

Bakre delen av pekdonet är självklart klädd med bolagets välkända logotyp och utrustad med RGB-belysning. Under detta sitter ytterligare en lysdiod i grön färg vilken indikerar att musen tar emot strömmatning när den är placerad på medföljande Firefly Hyperflux-musmattan.

Razer_Hyperflux-9.jpg

På ovansidan av musen hittas rullhjulet och två knappar för att justera DPI-värde. Rullhjulet är av mekanisk typ med en avläsare från TTC. Sett till antal hack krävs det 24 stycken för ett helt varv.

Razer_Hyperflux-10.jpg

På vänstersidan i närheten av sidoknapparna hittas en mindre knapp med tillhörande lysdiod. Denna tar hand om profilvalet på musen vilken kan ställas in i mjukvaran Synapse 3, där de senare pekdonen även har lagring av profiler direkt i musen.

Razer_Hyperflux-8.jpg

Under musen hittas en optisk sensor till skillnad från lasersensor som bolaget har använt i sina senare toppmodeller. Lasersensorn har visat en del problem med avläsningen, där Lancehead Wireless var senast ut med sina egna bekymmer.

Modellen det handlar om går under namnet 5G Optical Sensor i Razer-språk, vilket översätts till Pixart PMW 3389. Samma sensor hittas även i Deathadder Elite.

Razer_Hyperflux-25.jpg
Razer_Hyperflux-26.jpg
Razer_Hyperflux-27.jpg
Razer_Hyperflux-28.jpg
Razer_Hyperflux-29.jpg

Givetvis finns det även RGB-belysning runtom pekdonet, men är inte lika mycket som det brukar vara för Razer. De två belysta zonerna är rullhjulet samt bolagets logotyp i bakkant av musen, där båda kan styras med hjälp av mjukvaran och synkroniseras ihop med andra Razer-produkter.

Razer_Hyperflux-11.jpg
Razer_Hyperflux-12.jpg
Razer_Hyperflux-13.jpg

Storleksmässigt placerar sig Razer Mamba Hyperflux i mellanklassen och är synligt kortare än Zowie EC1-A som finns med som referensmodell. På höjden matchar Mamba Hyperflux både EC1-A och Rival 700 samt har en sluttning ner mot högersidan för ökad komfort, vilken är önskvärd under längre spelstunder.

Razer_Hyperflux-14.jpg
Razer_Hyperflux-17.jpg
Razer_Hyperflux-15.jpg
Razer_Hyperflux-18.jpg
Razer_Hyperflux-16.jpg
Razer_Hyperflux-20.jpg

Sett till grepptyp går det att använda palm grip, men kan kännas något forcerat beroende på handstorlek. Personligen är det inget större problem men något längre pekdon hade varit mer bekvämt. Claw- och finger grip är betydligt bekvämare, och för större händer ett krav.