Sammanfattning

Frasen ”som väntat” återkommer hela tiden i testet och det är också precis så landet ligger med Viewsonic XG2703-GS. En premiumskärm för spel och allround med IPS-teknik, 2 560 × 1 440 pixlar, 165 Hz och Nvidia G-Sync. Den är förvillande lika sina konkurrenters modeller på egentligen alla punkter.

Ytterst avgörande blir därför din smak kring stativ, handhavande, garantier, hur du gillar varumärket, vem som säljer skärmen och hur mycket produkten kostar för stunden. Där har vi stött och blött kategorin i den separata guiden till premiumskärmar.

viewsonic_xg2703-GS_koksord.jpg

Slutresultatet är ofta densamma och så snarlikt att man inte skulle märka det annat än i direkta och riktade jämförelser. Högst troligt är exemplavariationen hos de individuella skärmarna långt större än de skillnader vi ser baserade på varumärke och produkt.

Testexemplaret av Viewsonic XG2703-GS var snäppet vassare i fråga om färgåtergivning jämfört med andra tillverkarnas exemplar. Det är den enda skärmen av de fyra G-Syncande 165 Hz-skärma vilken ger någorlunda kontroll över de uppljusade skuggtonerna.

Där det skiljer sig som tydligast är allt utöver själva bilden och spelupplevelsen. Här har Viewsonic XG2703-GS den sämre positionen som bökigaste skärmen med röriga menyer och svordomsframkallande knappsats. Skärmen har också ett oväntat tydligt problem med tillfälligt kvardröjande skuggor, retention i bild. Fast det är också möjligt att säga hur stort detta problem är i praktiken.

viewsonic_xg2703-GS_klisterlappar.jpg

Du kanske aldrig kliver in menyerna oftare än varannan fullmåne? Du kanske aldrig drabbas eller ens lider av tillfälliga skuggbilder? Med så pass tillförlitlig prestanda och med nackdelar som i slutändan kan beskrivas som användarupplevelser, blir betyget därför utmärkt. Precis som väntat.

Viewsonic XG2703-GS ger en utmärkt spelupplevelse och hög bildprestanda.

Fördelar

  • Spelegenskaperna

  • Bildkvaliteten överlag

  • Hög färgkvalitet är möjligt

Nackdelar

  • Meckiga menyer

  • Potentiellt retentionproblem

Cirkapris vid publicering: 8 500 kronor
Lägsta pris: