Logitech G213 Prodigy

Logitech_213-1.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Logitech

Modell

G213 Prodigy

Brytare

Mech-Dome

Anslutningar

1 st. USB 2.0

Dimensioner (BxHxD)

444 x 136 x 25 mm

Vikt

1 120 gram

Pris

Logitech G213 Prodigy är ett väldigt avskalat tangentbord sett till design, vilket påminner mycket om G810 där bolaget gick ifrån sin rymdskeppsdesign. Trots en relativt låg prislapp satsar Logitech på en bra upplevelse under spel.

Logitech_213-2.jpg

Hela ovansidan består av en mattsvart plast som är minimalt utsmyckar. En ensam G-logotyp står för den visuella prydnaden på hela tangentbordet. I dagsläget finns modellen enbart i fullstort format, det vill säga med Numpad-sektion.

Logitech_213-11.jpg
Logitech_213-12.jpg

Under varje tangent sitter hybrid-brytarna vid namn Mech-Dome. Som namnet avslöjar är det en blandning mellan membran och mekaniska brytare, vilket också gör tangentbordet något tålig mot vätska.

Logitech_213-6.jpg

Uppe i högra hörnet finns en samling mediaknappar samt volymstyrning. Nära tillhands finns även en knapp för att stänga av belysningen helt. Sist men inte minst finns en dedikerad knapp för att aktivera spelläget i tangentbordet vilket inaktiverar båda Windows-tangenterna, samt meny-knappen som befinner sig mellan högra Windows- och CTRL-knappen.

Logitech_213-4.jpg
Logitech_213-7.jpg

Som tidigare nämnt märks bolagets G-logotyp uppe i det vänstra hörnet, självfallet med RGB-belysning ihop med resterande tangenter. I mitten hittas fyra ytterligare ljuskällor som bland annat signalerar Caps lock, Num lock och Scroll lock, där den senare visar när spelläget är aktiverat.

Logitech_213-5.jpg
Logitech_213-8.jpg
G213_angle-1.jpg
G213_angle-2.jpg

Handlovsstödet som medföljer är en del av hela konstruktionen och går inte att ta bort, och har en något grövre textur än resterande delar av tangentbordet. Undertill finns två utfällbara fötter som ger en mycket snävare vinkel, vilket är alldeles för mycket för undertecknad.

Logitech_213_light-1.jpg
Logitech_213_light-2.jpg
Logitech_213_light-6.jpg

Som tidigare nämnt har tangentbordet RGB-belysning under varje tangent, vilken även inkluderar mediaknapparna. Med hjälp av mjukvaran Logitech Gaming Software går det att ställa in olika effekter som även kan föras över till andra produkter från bolaget, eller helt enkelt ha en hel statisk färg.

Logitech_213-10.jpg
Logitech_213-13.jpg

Anslutningskabeln är av traditionell USB 2.0 med en längd på 1,8 meter. Medföljande i kartongen är även ett säkerhetsblad samt snabbstartsguide.