Sammanfattning

Cooler Master Masterkeys Pro har varit undertecknads primära tangentbord den senaste månaden, där båda modellerna har använts under testperioden. Det tog inte lång tid att konstatera tangentbordens goda byggkvalitet, men som samtidigt inte har någon speciell känsla med sina väldigt vanliga konstruktioner. Trots sina plasthöljen ger båda modeller ett gott intryck.

IMG_7396.jpg

Ljussättningen är paradnumret för tangentborden, som med sina större ljusdioder och reflektionsplattan återger en väldigt bra och stark ljussättning. Även fast det är mitt på dagen i ett upplyst rum syns bakgrundsbelysning klart och tydligt, som helt klart är ett bevis på funktionen.

Funktionsmässigt så finns det mer att önska från Masterkeys-uppställningen där makrofunktionen är något för komplicerad men även väldigt begränsad. För att genomföra en makroinspelning krävs en specifik knappföljd uppdelad i sex steg. Sekvensen spelas sedan upp i samma hastighet som skedde vid inmatningen, utan någon möjlighet att ändra varken hastighet eller tangentslag i efterhand.

Sammanfattningsvis har Cooler Master skapat två gedigna tangentbord med Masterkeys Pro med utmärkt bakgrundsbelysning. Varje modell finns även med blåa respektive bruna brytare utan prisförändring, där det sistnämnda är satt tämligen högt för ett tangentbord vars unika vinkel är starkare bakgrundsbelysning. Med det sagt är det fortfarande bra och välbyggda tangentbord, men i ett hav av likvärdiga produkter är det svårt att rekommendera just dessa före andra.

Cooler Master Masterkeys Pro S RGB

IMG_6442.jpg

Numpad-lösa utgåvan är ett välbyggt tangentbord som markeras kort och gott med bokstaven "S", som trots färre knappar innehåller samma finesser som sin storebror. Denna formfaktor är inget för undertecknad, men samtidigt smidigt på mindre ytor kombinerat med enkel transport i och med borttagbar kabel.

Bland nackdelarna finns en bristande makrofunktion och en något för hög prislapp för att riktigt kunna konkurrera med tungviktarna på tangentbordsmarknaden, som i många fall erbjuder mer finesser till samma pris.

Fördelar

  • God kvalitetskänsla

  • Riktigt bra bakgrundsbelysning

  • "Full n-key rollover" via USB

Nackdelar

  • Bristande makrofunktion

  • Priset

  • Saknar handlovsstöd

Pris vid publicering: 1 400 kronor
Lägsta pris:

Cooler Master Masterkeys Pro L RGB

IMG_7360.jpg

Den fullfjädrade modellen besitter samma trevliga stomme som sin mindre motsvarighet, men skiljer sig både med numpad-sektionen på högersidan och USB-anslutningen som nu sitter på undersidan samt specifika kanaler för smidig kabelhantering.

Samma nackdelar faller in även på fullstora varianten med en lite för avskalad makrofunktion samt sin saftiga prislapp, som i många fall är några hundralappar över likvärdiga konkurrenter.

Fördelar

  • God kvalitetskänsla

  • Riktigt bra bakgrundsbelysning

  • "Full n-key rollover" via USB

Nackdelar

  • Bristande makrofunktion

  • Priset

  • Saknar handlovsstöd

Pris vid publicering: 1 700 kronor
Lägsta pris: