Sammanfattning

När det kommer till spelmöss finns en ocean av olika modeller med väldigt lika funktioner, där den större skillnaden ofta är ergonomin och kvaliteten på konstruktionen. Steelseries satte som mål att utöka spelkänslan och förbättra vad en mus kan göra med nykomlingen Rival 700.

IMG_7071.jpg

Sett till byggkvaliteten finns det inget att anmärka på. Trots dess modulära delar sitter allt ordentligt utan vickande delar. Formgivningen är som tidigare nämnt baserad på Rival 300, med vissa skillnader. Musens bakkant är något ombyggd och framhäver gummistumpen mer än tidigare. Detta medför två vassare kanter som till en början upplevdes irriterande, men som undertecknad på senare tid vant sig vid och helt kopplat bort. Kåpan som medföljer är blank och blir snabbt kladdig av handflatan, varför en matt konstruktion direkt ur kartong hade varit att föredra.

Sensorn som sitter monterad vid köp är baserad till en stor del av den som Logitech använder i bland annat G502 och G900, som bevisligen är en väldigt bra. Detsamma kan sägas för PMW 3360 som Rival 700 belönats med, vilken levererar utmärkt prestanda samtidigt som den är fri från acceleration och Angle-snapping. Vad som får denna att stå ut mer än andra är dess modularitet. Allt som behövs är att byta ut sensorn är att avlägsna fyra skruvar.

Temat modularitet fortsätter även med kabelanordningen, med en låsmekanism som till en början är knepig att lossa. Det kräver ett par försök innan rätt teknik hittas och då går det mycket smidigare. Detta är inte ett problem utan snarare ett plus till Steelseries som har skapat en ordentlig och stadig konstruktion för sin modulära kabel.

Sammanfattningsvis är Steelseries Rival 700 en riktigt välbyggd spelmus med unika och väl utförda funktioner, som faktiskt är användbar i utvalda titlar och inte bara ett spel för galleriet. Bortsett från alla finesser så är det för undertecknad i grund och botten en väldigt bra och bekväm spelmus. Riktpriset för musen är cirka 1 000 kronor, vilket sett till funktioner och jämfört mot konkurrenter får anses bra. Steelseries har ändrat spelreglerna med sitt senaste alster och belönas därmed med utmärkelsen Toppklass.

Steelseries Rival 700 är en välbyggd spelmus fylld med unika funktioner.

Fördelar

  • Riktigt välbyggd

  • Kvalitativ sensor

  • Bra rullhjul

  • Modulär

  • Haptisk återkoppling

Nackdelar

  • Mycket jitter i högupplösning

  • Funktioner med i dagsläget begränsat spelstöd

Pris vid publicering: 999 kronor
Lägsta pris:

Till följd av produktionsfel som påverkar enstaka exemplar har Steelseries valt att skjuta på lanseringen av Rival 700 till ett senare datum. Det är i dagsläget inte bekräftat när spelmusen hittar ut i butik, men förhoppningen är någon gång under årets andra kvartal.