Deepcool Genome

deepcool_genome-1.jpg

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro ATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

210 × 505 × 506 mm

Vikt

9,77 kg

Material

Stål, plast

3,5”-platser

2 st.

2,5”-platser

4 st.

Fläktplatser

3 st. 120 mm, 2 st. 120/140 mm, 1 st. 120/200 mm

Inkluderade fläktar

4 st. 120 mm (varav 3 st. sitter på radiatorn)

Integrerad vattenkylning

Deepcool Captain 360 (specialversion)

Platser för expansionskort

7+2 st.

Anslutningar

2 st. USB 3.0, ljud

Nätaggregat

Ej inkluderat

Pris

Deepcool Genome är ett förhållandevis stort miditowerchassi med måtten 210 × 505 × 506 mm. Modellen kommer med en stomme av stål medan panelerna på utsidan i framkant och topp är tillverkade i plast. Varianten som tar plats i testlabbet är svart, men det finns även möjlighet att få chassit i vitt utförande.

deepcool_genome-2.jpg
deepcool_genome-17.jpg
deepcool_genome-4.jpg

I framkant syns en perforerad frontpanel, där 5,25"-platser har slopats. Det som verkligen utmärker framsidan är dock den "T-virus"-liknande reservoaren (tänk Resident Evil) som sitter monterad centralt. Denna är ihopkopplad med det integrerade vattenkylningssystemet och kommer med inbyggd belysning. Därtill kommer chassit med ett stort fönster i den vänstra sidopanelen.

deepcool_genome-20.jpg

Riktar vi blickarna mot den främre delen av toppen uppenbarar sig ström- och resetknapp med strömindikator och lysdiod för hårddiskaktivitet inklämda i mitten. Därtill flankeras dessa av lättåtkomliga anslutningar i form av två USB 3.0-portar samt in- och utgångar för ljud.

deepcool_genome-22.jpg
deepcool_genome-21.jpg

Större delen av toppen täcks av en perforerad plastpanel med inbyggt dammfilter. Under detta återfinns monteringspunkter för tre 120 mm-fläktar, men vid leverans kommer chassit med en förmonterad 360 mm-radiator som är en del av det integrerade vattenkylningssystemet.

deepcool_genome-3.jpg
deepcool_genome-19.jpg

Baktill syns in- och utgångar för extern vattenkylning samt en förmonterad 120 mm-fläkt. Nätaggregatet monteras i chassits botten med insuget placerat nedåt och för att undvika dammuppbyggnad har företaget placerat ett löstagbart filter i underkant.

deepcool_genome-5.jpg
deepcool_genome-10.jpg

Väl på insidan uppenbarar sig en mycket öppen layout, där komponenterna separeras av två distinkta kammare. I huvudkammaren finns monteringsplats för moderkort upp till formfaktorn ATX samt grafikkort med längder upp till 33 cm. Det sistnämnda gäller dock endast om man plockar bort en del av det frontmonterade gallret, vars syfte är ett separera fula kabelansamlingar från delarna som faktiskt syns genom fönstret.

deepcool_genome-11.jpg

I bakkant syns sju expansionsplatser för instickskort, vilket är standard för ATX-formfaktorn. Därtill är chassit utrustat med två ytterligare expansionsplatser, vilka är till för vertikal montering av grafikkort. Detta kräver dock en flexibel PCI Express-förlängning, vilket inte medföljer chassit vid köp.

deepcool_genome-12.jpg
deepcool_genome-13.jpg
deepcool_genome-14.jpg

Själva paradnumret med Genome är utan tvekan det integrerade, och slutna, vattenkylningssystemet som medföljer chassit. Detta är en modifierad variant av företagets Captain 360, vilket baseras kring ett vattenblock med integrerad pump och belysning samt en 360 mm-radiator med tillhörande fläktar. I Genome-utförandet tillkommer även ytterligare två slangkopplingar på radiatorn, vilket tillåter vattnet att passera genom den frontmonterade reservoaren.

deepcool_genome-15.jpg
deepcool_genome-16.jpg

Förutom den inbyggda vattenkylningslösningen kommer chassit med en förmonterad 120 mm-fläkt i bakkant. Ytterligare monteringsplatser för fläktar finns i modellens front där två 120 mm- alternativt en 200 mm-fläkt kan ta plats.

deepcool_genome-6.jpg

Utrymmet för kabeldragning på moderkortsplåtens baksida uppgår till 20 mm, vilket kan låta som snålt i ett stort chassi som detta. Riktigt tjocka kablar kan dock dras i chassits främre del, där det finns en rejäl ficka för ormbon av rang.

deepcool_genome-7.jpg

Från denna sida sker monteringen av nätaggregatet, där detta vilar på gummibussningar för att undvika att vibrationer fortplantar sig i chassit. Med hårddiskburen intakt finns det plats för enheter med längder upp 280 mm.

deepcool_genome-8.jpg
deepcool_genome-9.jpg

På lagringsfronten kommer Genome med en hårddiskbur för två 3,5-tumsenheter. Montering sker via skruvar som löper genom vibrationsdämpande bussningar och kräver att använder plockar ur buren först. Ovanpå detta finns det totalt fyra vaggor för 2,5-tumsenheter som sitter placerade på moderkortsplåtens baksida.