Sammanfattning

Dell har gjort många rätt med XPS 13 och den redan mycket positiva bilden stärks när vi testar den lägre upplösta Full HD-modellen. Övergången innebär framförallt två stora fördelar. Det första är batteritid i världsklass inom kategorin Ultrabook och det andra är genomgående lägre ljudnivå vid användning.

Dell XPS 13-7.jpg

Andra förändringar är att Dell med den lägre upplösta modellen frångår Cornings Gorilla Glass på skärmen och ersätter detta med en halvmatt yta, någonting som gör den mer lättanvänd i ljus miljöer. Det hela ackompanjeras dessutom av ett för plånboken kännbart lägre pris – ytterligare en sak på plussidan.

Det är svårt att hitta punkter att klaga på när Dell XPS 13 har Full HD-skärm. Visst "saknar" den pekfunktion och en skärm där det är svårt att skönja varje liten pixel, men för den som har det behovet finns den högupplösta varianten. För alla andra som är på letar efter en slimmad bärbar utan flådiga finesser är sökandet över.

Bra byggkvalitet och skyhög batteritid gör Dell XPS 13 med Full HD-skärm till marknadens kanske bästa Ultrabook.

Fördelar:

  • Batteritid i världsklass

  • Bra skärm med halvmatt yta

  • Datorns byggkvalitet och tunna skärmramar

  • God prestanda med Intel Broadwell

  • Bra pekplatta och tangentbord

Nackdelar:

  • Kan bli riktigt varm vid långvarig belastning

  • Adaptiv ljusstyrka går inte stänga av helt

Pris vid publicering: 11 290 kronor i det testade utförandet, mellan 10 290 och 15 790 kronor beroende på konfiguration.

Dagens recension är en uppföljning på "Dell XPS 13 med Infinity-skärm", där de enda saker som skiljer är skärmen, reflexfiltret och processorn. Den som söker ett helhetsintryck av datorn rekommenderas därför läsa föregående test.