Slutsats

ASUS_swift_ROG_PG278Q_front.jpg

Asus ROG Swift PG278Q kostar som en smärre Greklandssemester, men då är den också en milstolpe vad gäller prestanda och funktioner för gaming. Skärmen är enastående välbyggd och helt fokuserad på uppgiften. Paneltypen är förvisso TN och dras med den vanliga nackdelen med sämre betraktningsvinkel. Likväl är det den bästa TN-baserade skärm vi stött på och vinklarna utgör sällan några problem i praktiken.

Tekniken Nvidia G-Sync ger en stor förbättring av följsamheten och kan jämföras med upplevelsen av att gå från 60 till 120 Hz. Den som provat på det hela vill sällan gå tillbaka. Tack vare den variabla uppdateringsfrekvensen blir det dessutom lättare att hitta en balans mellan bildfrekvens och kvalitetsinställningar.

Skulle G-sync nu vara ointressant eller omöjligt för din del, till exempel för att du använder ett grafikkort från AMD, är ROG Swift fortfarande den kanske bästa 144 Hz-skärmen på marknaden och också den enda med 2560 × 1440 pixlar. Ordet "unik" används ofta på fel sätt, men i detta nu har Asus ROG Swift PG278Q ingen motsvarighet.

Till nackdelarna hör framförallt bristen på anslutningar. Det finns en enda Displayport – det är allt. Men tanken är att PG278Q är en del av en större helhet där skärmen matchas med grafikkortet. Samtidigt vore det ändå smidigt att kunna ansluta en bärbar dator eller burk nummer två och använda skärmens arbetsyta.

Det förändrar dock inte faktumet att Asus ROG Swift PG278Q höjer ribban för gamingskärmar och levererar en svårslagen kombination egenskaper, utan att tumma på kvaliteten.

Asus ROG Swift PG278Q levererar en svårslagen kombination finesser och höjer ribban för gamingskärmar.

Fördelar:

  • Hög kvalitet rakt igenom

  • Stöd för Nvidia G-Sync

  • 2560 × 1440 pixlar och 144 Hz

Nackdelar:

  • Endast en bildanslutning

Cirkapris vid publicering: 7 490 kronor
Lägsta pris: