Under två veckor hade alla på SweClockers chansen att vinna den ultrabreda gamingskärmen Evnia 49M2C8900 genom att svara på frågor och berätta vilket spel som skulle spelas först och varför. Många tyckte att simulatorspel skulle ge den bästa spelupplevelsen. Vinnaren @Sweizzo lyckades övertyga juryn om att skärmen skulle göra livet enklare för en virtuell lastbilschaufför som inte vill krångla med inställningsfiler för att använda flera skärmar:

Eftersom jag huvudsakligen kör racing- och trucksimulatorer, skulle nog mitt val falla på Euro Truck Sim 2. Spelet har inget inbyggt stöd för multimonitor, utan måste se en jätteskärm om man som jag vill använda tre skärmar. Detta går i och för sig att ordna med Nvidia Surround eller hackande av obskyra cfg-filer. Om man sedan efter avslutat spelande vill använda datorn för mer "normala" uppgifter, blir det ett jäkla meckande för att få tillbaka skrivbordet i någorlunda användbart skick.

Med en skärm som denna skulle man alltså slippa allt besvär med att ändra skärminställningar mellan spelade och kontorsarbete. Dessutom skulle de störande skärmkanterna (bezels) på en multimonitor-setup vara ett minne blott. Kombinera sedan spelande på denna underbara skärm med en eyetracking-funktion så vore lyckan total!

Som tack för insatsen kan vinnaren se fram emot att bli ägare till Evnia 49M2C8900, som med 49 tum, 240 Hz uppdateringsfrekvens och QD OLED-panel kommer att ge en framruta som heter duga. Stort grattis önskar Evnia och SweClockers!

Testpilot: Evnia 49M2C8900

Bildexperten Sebastian @Nissling Pettersson undersöker en riktigt påkostad OLED-skärm från Philips nya produktserie Evnia, som ger en imponerande upplevelse. Läs mer

Sponsras av Evnia
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Evnia. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.