Tidigare i veckan drog redaktionen i nödbromsen för recensionen av grafikkortet Geforce RTX 4070 Ti Super. Anledningen till detta var att partnerkortet som användes, ett MSI Ventus 3X, uppvisade orimligt låg prestanda – något som senare härleddes till ett felaktigt intrimmat VBIOS för modellen. Då problemet upptäcktes väldigt sent av MSI drabbas även den första vågen kort som landar i butik, vilket är något bolaget nu ämnar att åtgärda med uppdaterade VBIOS-versioner.

Via ett pressutskick på MSI:s webbplats har bolaget publicerat den nya VBIOS-versionen 95.03.45.40.F0, vilken ska rätta till den ojämna prestandan hos grafikkortet. Intressant nog är det inte bara VBIOS för Ventus 3X-modellen som rullas ut, utan även för flera andra Geforce RTX 4070 Ti Super-kort från företaget, däribland Gaming X Slim och Ventus 2X. Detta tyder på att det var ett mer utbrett problem som inte bara påverkade en enskild modell.

I samband med dagens säljstart av Geforce RTX 4070 Ti Super har redaktionen observerat att MSI:s Ventus 3X-kort saknas hos i princip alla svenska återförsäljare. Det är därför möjligt att kortet har dragits tillbaka för att uppdateras innan det rullas ut i handeln igen, vilket känns som den rätta vägen att gå istället för att lägga detta på slutanvändaren.