Game Developers Conference har publicerat resultaten av en undersökning bland utvecklare i spelindustrin. Av 3 000 respondenter svarade nästan 300 att de jobbar på spel för Nintendos uppföljare till Switch. 32 procent svarade att de anser att ”Switch 2” är den mest intressanta plattformen just nu.

Enkäten visar att PC alltjämt är den viktigaste marknaden för spel. 66 procent av respondenterna utvecklar för Windows, nästan dubbelt så många som utvecklar för Playstation 5 (35 procent) och Xbox Series X/S (34 procent). Dessa följs av Android och IOS med 24 respektive 23 procent, och först därefter kommer Switch med 18 procent.

16 procent uppgav att de utvecklar för Mac, en förvånansvärt hög andel med tanke på hur liten marknaden är. Det kan möjligen reflektera ett ökat intresse sedan Apples övergång till egenutvecklade systemkretsar och satsning på att göra Metal-ramverket mer kompatibelt med DirectX.

Unity och Unreal Engine är de mest populära spelmotorerna med 33 procent var av de utvecklare som svarade på frågan. 14 procent använder en hemsnickrad motor. En tredjedel svarade dock att de har bytt spelmotor eller funderat på att göra det under året som gått, vilket gissningsvis är kopplat till Unitys kritiserade ändringar av sin affärsmodell.