Diablo IV är spelbart på PC via Blizzards Battle.net, men från och med 17 oktober går spelet att köpa via Steam. Steam-versionen är identisk med Battle.net-varianten, men kommer med stöd för Steams achievements och gör det enklare att spela med Steam-kompisar. Även Steam-versionen har stöd för crossplay, vilket betyder att du enkelt kan hoppa mellan plattformar och fortsätta spela med samma karaktärer.

I samband med Steam-lansering får spelet också officiellt stöd för Steam Deck, vilket betyder att du inte behöver genomgå den aningen meckiga processen att få spelet att rulla på Valves handhållna speldator. Officiellt Steam Deck-stöd gäller dock bara Steam-versionen. Den som äger Battle.net-versionen och vill spela på Steam Deck behöver fortsatt pilla en aning.

Guide: Spela Diablo IV på Steam Deck

Blizzard har tidigare pratat om att göra delar av sitt jättebibliotek tillgängligt på Steam, men hittills har endast Overwatch 2 letat sig till Valves spelbutik. Det tog tio månader för Overwatch 2 att landa på Steam, men endast fyra månader för Diablo IV. Hur det blir med framtida lanseringar återstår att se, men Blizzard ser ut att vara villiga att korta tiden för lansering på de olika plattformarna.

I samband med lanseringen av andra säsongen får spelet en ordentlig uppdatering för att snabbare stiga i level. Med ändringarna ska det gå 40 procent snabbare för spelare att gå från level 1 till 100, samtidigt som den nya säsongen ska erbjuda mer aktiviteter för att underhålla spelarna under resan dit. Att tiden kortas ned grundas i den kritik Blizzard fick när de i samband med första säsongen ändrade belöningssystemet för att göra processen långsammare.

Steam-versionen har ännu inte fått någon prislapp. Diablo IV kostar 70 euro på Battle.net och motsvarande pris är att vänta även på Valves spelklient.