Framtiden för Intels minidatorer NUC såg inte ljus ut när företaget nyligen berättade att framtida planer att själva producera datorerna lagts ner. Företaget berättade dock att någon partnertillverkare skulle ta över produktionen av minidatorerna, vilket nu bekräftats bli Asus.

I ett pressmeddelande skriver Intel att Asus kommer bygga NUC-enheter i de kommande fyra generationers NUC-datorer. Utöver detta ska Asus även vara med i designprocessen för framtida NUC-enheter. Enligt Intel valdes Asus som partner tack vare företagets expertis och tidigare erfarenhet med att bygga datorer i minidatorsegmentet.

Intel NUC Haswell-7.jpg

Med samarbetet har dock Asus ingen exklusivitet för att bygga de kommande fyra generationerna NUC-datorer. Mellan generation 10 och 13 är det alltså möjligt för andra tillverkare att använda Intels NUC-designer. För tillfället är det dock bara Asus som fått äran att bedriva NUC-verksamheten vidare.

Hur framtiden ser ut för NUC-produkter återstår att se, men med samarbetet verkar Intel vilja hålla varumärket vid liv oavsett vem som står för produktionen.