I slutet av april meddelade BankID att en ny funktion för digitalt ID var på väg, för att enklare ersätta plånboken med telefonen. Nu framgår att det från och med måndagen den 19 juni är möjligt att hala upp telefonen för att legitimera sig.

bank-id.jpg

ID-handlingen måste först fotograferas.

bank-id2.jpg

Efter fotografering krävs avläsning med hjälp av NFC.

För att använda funktionen krävs antingen nationellt ID-kort eller pass. Aktivering sker genom Bank-ID-applikationen i IOS eller Android, där det finns en ny ikon för "ID-kort". Efter legitimering måste ID-handlingen fotograferas och sedan läsas av med NFC. Det senare verifierar ID-handlingen är äkta, giltig och tillhör rätt person. Eftersom körkort inte är bestyckade med motsvarande teknik kan de inte användas som grund till det digitala ID-kortet.

Så här aktiverar du digitalt ID-kort:

  • Öppna BankID-appen och klicka på ikonen "ID-kort", därefter identifierar du dig med BankID för att kunna aktivera ditt digitala ID-kort.

  • Du behöver ditt giltiga svenska pass eller nationella ID-kort utfärdat av polisen. Följ instruktionerna för att läsa av identitetshandlingen.

  • Nu är ditt digitala ID-kort klart att användas.

För att använda det digitala ID-kortet krävs först vanlig legitimering i BankID. Därefter visas bild tillsammans med personuppgifter, säkerhetsdetaljer och en QR-kod. Det digitala ID-kortet visas i som högst två minuter, sedan måste användaren identifiera sig på nytt. QR-koden är rörlig och vid beröring av skärmen blir bilden suddig och det spelas upp ett ljud, snarlikt hur exempelvis Swish fungerar.

För att uppfylla kraven på "styrkt och tillförlitlig identifiering" måste QR-koden scannas, vilket kräver att den som utför legitimeringen, exempelvis en butik, är ansluten till BankID och nyttjar deras gränssnitt. Det digitala ID-kortet ersätter inte pass eller nationellt ID vid resa.

Läs mer om digitalt ID i telefonen på BankID:s webbsida