Investmentbanken Piper Sandler har låtit utföra en enkät bland amerikanska tonåringar. Totalt 5 690 ungdomar tillfrågades om allt från sina spenderingsvanor till vilka teknikprylar de äger. Bland frågorna fanns flera om VR, med resultat som kan vara nedslående för företag som satsar stort på tekniken.

Hela 29 procent av respondenterna har ett VR-headset, men de flesta använder det väldigt sällan. Bara fyra procent av de som har ett headset använder det dagligen, och 14 procent en gång i veckan – en siffra som inte har ökat sedan förra enkäten i höstas. Sju procent svarade att de planerar att skaffa ett headset, medan 52 procent svarade att de är osäkra eller ointresserade.

VR-tekniken befinner sig i en period av lugn med spända förväntningar inför framtiden. Facebook döpte om sig till Meta och satsar miljardbelopp på utvecklingen av sitt "Metaverse" och Apple planerar enligt rykten att lansera ett lyxigt Mixed Reality-headset senare i år.

Analytiker på Piper Sandler säger till CNBC att de ser siffrorna i enkäten som ett tecken på att VR-tekniken fortfarande ligger i sin linda, men de första moderna headseten började komma 2016 då Oculus Rift lanserades.

Läs mer om VR: