Tidigare i oktober lanserade Google Pixel 7, som till mångas glädje landade även på den svenska marknaden. I fokus låg återigen design och en välsvarvad kamera, där en av nyckelkomponenterna är artificiella intelligens (AI) och maskininlärning. Det hela möjliggörs av bolagets egenutvecklade systemkrets (SoC) Tensor G2.

Vid lansering blev det en vanlig Pixel 7 och en Pro-variant, men det har även tisslats och tasslats om en "Ultra"-variant under kodnamnet "Lynx". Det här är uppgifter som nu stärks när utvecklaren Kuba Wojciechowski grävt i källkoden hos mjukvaran för Pixel 7. Där framgår att telefonen sannolikt levereras med nätverkskretsen Qualcomm WCN 6740, vilken vore en uppgradering från Broadcom BCM4389 som används i Pixel 7.

Den större och kanske mer märkbara nyheten ligger på kamerasidan, där det talas om en annan sensor. Enligt uppgifterna handlar det om Sonys ännu inte lanserade sensor IMX712 på 13 megapixlar som frontkamera. Den kommande telefonen tros även få en större kamerasensor för bättre ljusinsläpp, vilket är avgörande för att ta bra bilder.

Samtidigt som telefonen får en bättre nätverkskrets och kameralösning talar utvecklaren om att skärmen tar ett kliv tillbaka. Nya Pixel 7 Pro har en 6,7-tums OLED-skärm med upplösningen 3 120 × 1 440 pixlar med en dynamisk uppdateringsfrekvens om 10–120 Hz. Denna ska enligt uppgifterna ta ett rejält kliv ned till 1 920 × 1 080 pixlar. Av vilken anledning framgår inte, men två möjliga förklaringar är att ge telefonen längre batteritid och en annan är att den så kallade Ultra-varianten i själva verket är en billigare modell i antågande.

När Pixel-telefonen med kodnamnet "Lynx" ser dagens ljus återstår att se.

Källa: Android Central