Trots kretsbristen finns det en sak det inte rått någon brist på de senaste veckorna, nämligen uppgifter om nästa Battlefield, mer känt som Battlefield 6. Bilder som sägs föreställa spelvärlden och sammanfogade skärmdumpar av en intern trailer ger en sammantagen bild av ett något futuristiskt scenario. DICE utlovar explosioner till max och storskaliga banor, men håller i övrigt hårt på detaljerna åtminstone i sina officiella kanaler.

Nu har ytterligare en samling bilder letat sig ut på Imgur, den här gången på vad som påstås föreställa gameplay. De följer ett tema som ser ut att vara snarlikt tidigare uppgifter och visar bland annat ett stridsflygplan som flyger genom en inkommande sandstorm, en stridsvagn och ett höghusområde.

dVUv6E1.jpg
6WZqJgz.jpg
cuUWvmq.jpg
Kx0AoFU.jpg

Jämfört med tidigare Battlefield ser bilderna ut att stämma in stilmässigt sett till det grafiska gränssnitt som visas och typsnitt som används i text. På närbilden av höghusområdet går det att se en markering i kanten där det står "pre-alpha footage". Alpha är en av de första testfaserna vid mjukvaruutveckling. Även om bilderna är från Battlefield 6 skulle det därmed kunna innebära att scenerna i den form de presenteras inte är en del av det slutgiltiga spelet, eller att de ser annorlunda ut.

Huruvida bilderna är äkta eller inte får alla Battlefield-sugna reda på om bara några dagar. DICE har via Twitter meddelat att de visar Battlefield 6 den 9 juni, vilket är nu på onsdag.

Läs mer om Battlefield: