Oneplus avtäcker 120 Hz OLED-skärm

Under en tillställning med fokus på skärmteknik avtäcker Oneplus skärmar med 120 Hz bilduppdatering och stöd för HDR-visning.

Kinesiska Oneplus inledde sin bana som en liten kaxig uppstickare där mycket telefon för pengarna var ledordet. De inledande telefonmodellerna fokuserade på att leverera specifikationer som kunde hävda sig mot marknadens flaggskepp, utan att kräva motsvarande prislappar.

oneplus_2020_fluid_display.jpg

Oneplus vill nu visa att företaget inte bara vill följa marknadens trender utan även vara i teknikens framkant. Under en tillställning med fokus på skärmteknik i kinesiska teknikmetropolen Shenzen avtäcker Oneplus att företagets kommande telefoner bestyckas med OLED-paneler som uppdateras i 120 Hz.

Detta bygger vidare på den 90 Hz OLED-panel Oneplus gjorde till standard med fjolårets modeller i Oneplus 7T-familjen. Utöver 120 Hz backas panelen även av en så kallad MEMC-krets, en typ av krets som återfinns i TV-apparater. MEMC-kretsen ansvarar för att generera bildrutor mellan bildrutor för att få till jämnare bildflyt med reducerad rörelseoskärpa, så kallad bildinterpolering.

oneplus_2020_fluid_display2.jpg

OLED-panelerna tillverkas återigen av Samsung och når ljusstyrka om 1 000 nits, vilket sällskapas av stöd för HDR-visning. Responshastigheten för tryckkänsligheten har också ökats till 240 Hz, vilket gör tryckskärmen mer responsiv. Oneplus har också optimerat renderingstiden för bildrutor, med 7 procent snabbare rendering ställt mot föregående generations OLED-paneler.

Vidare funktioner som introduceras innefattar att skärmens ljusstyrka kan justeras i 4 096 nivåer, vilket kontrolleras av en nyutvecklad ljussensor som bättre ska läsa av omgivande ljusnivåer. Oneplus skryter också med att panelens sensor för färgtemperaturer enligt avvikelseskalan Just Noticeable Colour Difference (JNDC) når låga 0,8 och överträffar därmed Apples senaste flaggskepp Iphone 11 Pro Max.

Den nya bildpanelen får upplösningen QHD+ och placerar sig därmed på samma nivå som fjolårets flaggskepp Oneplus 7T Pro, vars upplösning mäter 3 120 × 1 440 pixlar. Oneplus nämner inte när den nya skärmtekniken letar sig in i företagets produkter, men tidigare uppgifter pekar mot att en av vårens Oneplus 8-modeller bestyckas med just 120 Hz-skärm.

Läs mer om Oneplus:

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!